Elegük van a Habony-művekből! Menekülnek a munkatársak a szakmaiatlan TV2-től

Nem szívesen dolgoznak a Fidesz-csatornává változott TV2-nél a munkatársak, többen felmondtak, sokan próbálnak új állást találni.

Mint írtuk, az Andy Vajna kezébe került TV2 a Fidesz újonnan felépített médiabirodalmának része lett, ami bizony kihat a napi munkára és az egyébként eddig sem túl magas színvonalra is.

A korábban jobbára kellemetlenül jelentéktelen hírekről beszámoló Tények a kormánypárt propagandaműsorává változott. Minderre a tulajdonosváltáson túl biztosíték volt  Szalai Vivien hírigazgató érkezése is, aki régen bulvárlapok munkatársa volt, és jó barátságot ápol Habony Árpáddal és a Rogán-családdal.

Érkezett a korábbi célpontos Kunfalvi Nóra is, aki a Simicska-balhé után a HírTV-től a Napi Gazdasághoz, a Magyar Időkhöz, a 888-hoz, végül a TV2-höz került.

A Tények új irányvonala hamar lelepleződött: előbb a médiabirodalom legalján helyet foglaló Ripost Farkasokat kiáltó ostobasága kúszott fel egészen a csatorna híradójáig, majd az Együtt-politikus Juhász Péterrel készült riportot sikerült úgy megvágni, hogy egy perc erejéig még a roppant antipatikus politikust is majdnem megszántuk.

Miután Juhász közzétette az eredeti, vágatlan videót is, nyilvánvalóvá vált, milyen aljas eszközökkel próbált dolgozni a TV2 stábja, ám ahelyett, hogy visszavonulót fújtak volna, tovább próbálták ekézni a politikust. Riporterük, Szabó Tibor Facebookon kereste meg a millás Torsa Mátyást, aki egy bejegyzésében azt írta Juhászról, hogy már a millás időszakban is adományokat kért, amiből „szép nagy (bér)autóval járt”, és „épp azt a lóvét élte fel, amit a millára adtak”. Azt írta, úgy véli, „juhászelvtárs amúgy jó kérdéseket feszeget, s tényleg botrány, amit talál, csak nehezen hiszem – kicsit sem -, hogy jobb, avagy tisztességesebb pandúr lesz”.

Szabó azonban elutasító választ kapott, mi több, Torsa ki is posztolta a riporter számára kellemetlen beszélgetésüket.

Ez már Szabó Tibornak is sok volt: a 24.hu információi szerint benyújtotta felmondását.

A Tényektől az elmúlt időszakban a műsorvezetők is sorra távoztak: lelépett  Azurák Csaba és Várkonyi Andrea is. A 24.hu információi szerint a nagyjából 30 fős stáb harmada igyekszik új állást találni magának, ennek oka a TV2-nél eluralkodó dilettantizmus.

Korábban mi is megírtuk: TV2-s forrásaink szerint még a kereskedelmi tévénél is sokan kiakadtak Kunfalvi szakmaiatlan riportja miatt.