Eleshet az állami támogatástól Gyurcsány pártja

A kormánypárt azt követően döntött így, hogy a DK-elnök tulajdonában lévő Altus Zrt. uniós megbízást kapott. Ezt a Fidesz-frakcióban egyértelműen bújtatott párttámogatásként értékelik - írják.

A cikk emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már a múlt heti strasbourgi meghallgatás után kijelentette: nem kétséges, hogy miről van szó.

„Arról beszélünk, hogy üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat. Ezt még a vak is látja”

 – fogalmazott.

Felidézik, az Európai Bizottságtól 1,5 milliárd forintnyi összeget nyert el az Altus Zrt. arra, hogy az uniós fejlesztési pénzek felhasználását vizsgálja Magyarországon. A Demokratikus Koalíció 2014-es mérlege szerint mintegy 170 milliós állami támogatást kapott a párt, Gyurcsány Ferenc pártelnök pedig 16,2 millió forinttal járult hozzá a szervezet költségeihez. A volt szocialista kormányfő vagyonbevallása szerint azonban csak az Altus Zrt. osztalékából származott ekkora jövedelme.

Az Altus Zrt. bepereli Orbán Viktort

Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója, Gyurcsány Ferenc felesége kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: mivel a miniszterelnök szavai "még nyomokban sem fedik a valóságot", az Altus Zrt. a bíróság előtt kívánja bizonyítani igazát.

"Az Altus bepereli Orbán Viktort, valamint elvárja, hogy a miniszterelnök azonnali hatállyal, nyilvánosan kérjen bocsánatot a valótlan és rosszindulatú állításai miatt" - írta közleményében az Altus Zrt. vezérigazgatója.