Elfogták a kaposvári gyilkost

Elfogták a kaposvári dohánybolt fiatal eladónőjének feltételezett gyilkosát - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délután az MTI-vel.

A férfit, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szerda este egy kaposvári dohányboltban megölte az ott dolgozó fiatal nőt, a kora délutáni órákban fogták el a városban, majd előállították a rendőrségre, ahol a nyomozók megkezdték kihallgatását.
 
A gyilkosságról a helyi hírportálokra szerda este felkerült hírhez nagyon sokan hozzászóltak. A részvétnyilvánításokon túl sokan annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a dohányboltok lesötétített portálja szinte kínálja a lehetőség az erőszakos támadásra. 

Itt volt az ideje felébreni

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az MTI-hez csütörtök délután eljuttatott közleményében azt írta: törvénymódosítási javaslattal fordul a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló bűncselekmény. Azt javasolja, hogy a szaktárca vegye ki azt a rendelkezést a törvényből, amely szerint a nemzeti dohányboltokban lévő dohánytermékek nem lehetnek láthatóak az üzleten kívülről (az erről szóló javaslatok természetesen eddig leperegtek a Fideszről).
   
A meggyilkolt fiatal lányra csütörtök este gyertyagyújtással emlékeznek Kaposváron.  
 
A bestiális gyilkosságról itt írtunk hosszabban.