Elhagyta a szolgálati lakását a bicskei gyermekotthon szexuális zaklatással gyanúsított igazgatója

Közölte az ingatlant tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Az MNV közleményében hangsúlyozta, azonnal intézkedtek azt követően, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere levélben fordult a társasághoz, mivel tárcája hatósági lehetőség hiányában csak felszólítani tudta az igazgatót arra, hogy a vizsgálat idejére hagyja el az ingatlant.

Az RTL Klub szerda esti híradójában, majd a Házon kívül című műsorban sugárzott felvételen az intézet egyik volt lakója, egy 22 éves fiatal azt állította, a bicskei gyermekotthon igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, neki négy éven keresztül volt intim viszonya vele. Egy másik fiú - aki szintén névvel és arccal vállalta a nyilatkozatot - a műsorban azt mondta, hogy 12 éves korától kezdve nyolc éven át volt szexuális kapcsolatban az igazgatóval, és nemcsak ők ketten áldozatok. A rendőrség a kereskedelmi televíziónak megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

Az RTL Klub péntek esti Híradójában arról számoltak be, hogy a feljelentés és a vizsgálat ellenére az intézményvezető még mindig a gyermekotthonban lakik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfőtől egy külső vezető veszi át a gyermekotthon irányítását. A tárca emellett emlékeztetett, hogy a gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése alapján szeptember 23-án szerzett tudomást a gyermekotthonban történt szexuális zaklatás gyanújáról, és azonnal felfüggesztette állásából az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen.