Elképzelhető, hogy egy őrült ámokfutó gyilkolt Münchenben

Korábban lövöldöző náci bőrfejűekről, majd fegyveres napszemüveges mikulásról is írt a német sajtó. Most a magányos ámokfutó lemezét tették fel nekünk. Ez mondjuk még akár igaz is lehet. Bár a kölni események óta jobban tesszük, ha minden a menekültválsághoz kapcsolható hivatalos közleményt és német sajtóhírt fenntartásokkal fogadunk. Beszédes adat, hogy már a németek közel fele sem hisz a saját sajtójuknak. Ez ráadásul még januári felmérés, azóta szinte biztos, hogy tovább romlott a német sajtó megítélése.

Hubertus Andrä müncheni tájékoztatóján elmondta:

a 18 éves elkövető Münchenben született, és nincsenek arra utaló jelek, hogy bármi köze lett volna az Iszlám Állam terrorszervezethez.

Viszont az "ámokfutás témájával" behatóan foglalkozott - tette hozzá. A fiatalember egy 9 milliméteres, illegálisan tartott fegyverrel lövöldözött a város északi részén fekvő Olympia bevásárlóközpontban és a közelben lévő gyorsétteremben. Kilenc embert agyonlőtt, majd végzett magával. Tüzeltek rá civil ruhás rendőrök, de a boncolás alapján nem sebesítették meg. A lövöldözésben 27 ember megsebesült, 10-en súlyos állapotban vannak.