Ennyit a ”jó” kapcsolatról: Győrkösék szerint a Jobbik a "zsidó pártokrácia" képződménye

A kormányzati pénzből működő, Habony Árpád által vezérelt médiagépezet azonnal politikai hasznot akar hajtani a megrázó eseményből. Sikertelenül. 

2010.02.15.: „A hungaristák (MNA) a Jobbikot is a „zsidó pártokrácia” képződményének tekintik, ifjabb Győrkös István ugyanakkor biztosra veszi, hogy a Magyar Gárda tagjai csatlakozni fognak a napjainkban formálódó új rendhez - a hungarista munkástársadalom ideájához.”
 
2010.07.29.: „Lám! Lássatok csodát! A történelem minket igazolt. Mára az egész Jobbik, és a többi utánfutója mind a kelet felé fordulást hangsúlyozza, egymást csépelve, hogy ki kitől lopta az alap ötletet. A csúcs a Jobbik propagandistája, aki Orbánt az oroszok felé való nyitási kijelentése után eszmeiség lopással vádolta. A tolvaj tolvajt kiáltott!”
 
2013.10.16.: „Vona meg a többiek nyugodjanak meg mert a pártban és a közelében egyetlen igaz nemzeti szocialista, hungarista sincs, mert mindenki tesz a jobbikra egy nagy lapáttal!”
 
2015.04.19.: „Európának nem lesz szüksége egy újabb, puhány, kiskutyás jobb-közép szerveződésre! A Vona Gábor fémjelezte párt akár nemzetközi zsidó nyomásra, akár belső hangokra hallgatva kibújik a felelősség alól.”

Szakadás és Munkáspárti közeledés

Az MNA évekkel ezelőtt kettészakadt. Ezt a Pesti Srácok is megírja, bár ennek ellenére a nevében az '56-os hősökre utaló, de emléküket munkásságával súlyosan gyalázó fideszes pártlap élő kapcsolatot próbál sugallni a HVIM, Orosz Mihály Zoltán és közvetve a Jobbik, valamint Győrkösék között. Ezzel szemben az igazság az, hogy a Győrkös féle MNA-val nincs kapcsolata a HVIM-nek, és azok a rendezvények, amelyeken az MNA-val együtt vett részt a szervezet, azokon a "szakadár" szárny, nem pedig a Győrköshöz hű csapat volt jelen. 
 
Tehát nem igaz, hogy az elmúlt években Győrkössel lett volna együttműködése a HVIM-nek vagy a Jobbiknak, ahogyan Orosz Mihály Zoltán sem ápolt vele semmilyen kapcsolatot. Értjük mi, hogy ez most jól jönne a Habony-műveknek, de azért hazudni nem kellene érte. 
 
Győrkösék ugyanis 2012-től a Munkáspárthoz kezdtek el közeledni. Olyannyira, hogy 2013-ban tagjaiknak már azt javasolták, ha úgy döntenének, hogy szavazni mennek, akkor a Munkáspártot támogassák. A furcsa szövetség annak idején a Népszabadság érdeklődését is felkeltette
 
Az Otthonvédő mozgalom szervezésében a Munkáspárt egyik tagjának érdi házánál közös demonstrációt is tartottak. Ifj. Győrkös István, az MNA-vezető fia ekkor Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke mellett tartotta meg beszédét. 
 

Bíróságon fog felelni a Habony-média

A Jobbik természetesen peres úton védi meg igazát a Habony-média által sugallt, vagy tényként közölt állítólagos összefonódások kapcsán. A párt

"felháborítónak és kifejezetten gyomorforgatónak tartja, hogy az egy rendőr halálával járó hatósági akciót a Fidesz médiabirodalma a Habony Művekkel az élen a Jobbik elleni lejáratásra használja fel"

- írják szerda délutáni közleményükben.

A bíróság előtt természetesen minden érintett sajtóorgánum felelni fog hazugságaiért, mert a Jobbiknak soha semmilyen kapcsolata nem volt az MNA-val vagy annak valamely szervezetével. Addig is arra szólítjuk fel a kormánypárti sajtóorgánumokat, hogy legalább kegyeleti okokból tartózkodjanak a halottgyalázással felérő politikai hazugságkampánytól - olvasható a közleményben.