Ésszerűbb nyugdíjkiegészítésre lenne szükség

Ezt javasolta Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, ahol szóvá tette, hogy az utalványos megoldás nehézségek elé állítja a közigazgatás dolgozóit és a 2,8 millió nyugdíjasból százezrekhez nem juthat el a támogatás.

Közben a kormány visszakozott a teljesen nonszensz ügyben:

Mégsem a kormányhivatalnokok viszik ki a nyugdíjasoknak szánt utalványokat

Az atv.hu azt írja: a szakszervezettel folytatott hétfő délelőtti tárgyaláson Lázár János azt mondta, nem a járási kormányhivatalok munkatársaival juttatják el a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat. Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke a portálnak azt mondta: Lázár elfogadta az érdekképviselet érveit, és visszakozott az eredeti elképzeléstől.

Bár azt még nem tudni, pontosan miként fogják kézbesíteni az utalványt, a jobbikos politikus azt javasolta:

inkább egyszeri kiegészítésként folyósítsák a 10 ezer forintot, ami már csak azért is olcsóbb lenne, mert a nyugdíjjárulék nem adóköteles.

Emellett Sneider Tamás szerint a juttatást összeghatárhoz kellene kötni, mert aki például 2 millió forintos nyugdíjat kap, annak nincs rá szüksége.

A jobbikos honatya egyúttal a nyugdíjrendszer átalakítását, differenciált emelést és a nyugdíjjárulék-plafon eltörlését szorgalmazta.

Elementáris tiltakozás a kormányhivatalnokok körében az Erzsébet-utalványok kézbesítése miatt

Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy minden nyugdíjas kap tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt karácsonyra. Mivel a jelek szerint a Fidesz-KDNP népszerűségének fenntartása a legfontosabb feladat az országban, ezért a kormányhivatali dogozókat fognák be egy kicsit kampányolni, nekik lenne kötelességük személyesen felkeresni a 2,7 millió nyugdíjast és átadni az ajándékot.