Ez volt a 2016-os Eb számokban

Az UEFA hivatalos honlapja szedett össze egy rakás érdekes és kevésbé érdekes statisztikát.

0 - A vasárnapi Portugália-Franciaország volt az első olyan Eb-döntő, ahol a rendes játékidőben nem született gól.
 
4 - A legtöbb gólpassz Aaron Ramsey és Eden Hazard nevéhez fűződik - mindketten négy assziszttal járultak hozzá csapatuk teljesítményéhez.
 
6 - Antoine Griezmann hat góllal lett a torna gólkirálya. Michel Platini 1984-es rekordja óta senki sem ért el ennyi találatot Eb-n.
 
9 - C. Ronaldo Wales elleni találata összesen 9. Európa-bajnokságokon szerzett gólja volt, amivel behozta Platinit. Az már a magyar válogatott elleni mérkőzésen eldőlt, hogy Ronaldo az egyetlen játékos, aki négy egymást követő Eb-n is gólt szerzett.
 
18 év és 328 nap - Ennyi idősen lépett pályára Renato Sanchez, ezzel ő lett az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa. Épp csapattársát, Ronaldót előzte meg, aki 2004-ben 19 évesen és 150 naposan lépett pályára.
 
21 - már megint Ronaldo: 21-re növelte az Eb-meccseinek számát, ami szintén rekord.
 
27 - Ennyiszer védett Hannes Halldórsson, az izlandiak kapusa. Átlagosan meccsenként több mint ötször.
 
32.8 - Az Eb leggyorsabb játékosa Kingsley Coman lett, a francia játékosa futott egy 32,8 km/órás sprintet.
 
40 év és 86 nap - ezt minden magyar álmából felkelve, tűsarkú cipőben, háttal is kitalálja: Király Gábor, a "Pizsamás Ember" az Eb-k történetének legidősebb játékosa, épp ennyi idős volt, mikor az utolsó meccsünket játszottuk a belgák ellen.
 
41 - Ennyi éve nem győzték le a portugálok a franciákat. Tegnapig.
 
56 - Ennyi éve nem kaptak ki a franciák hazai rendezésű világversenyen. 1960-ban a csehszlovákok verték őket 2-0-ra a bronzmeccsen.
 
66,67 - Mindössze ennyi százalékát sikerült értékesíteni a büntetőknek (a tizenegyespárbajok nem számítanak bele). Ronaldo, Sergio Ramos, Aleksandar Dragović és Mesut Özil is hibázott, 1972 óta nem rúgták ilyen pocsékul a büntetőket Európa-bajnokságon.
 
100 - mindössze ennyi másodpercre volt szüksége Robert Lewandowskinak, hogy a negyeddöntőben betaláljon a portugálok kapujába. Ez az Eb-k történetének második leggyorsabb gólja, 2004-ben az orosz Dmitri Kirichenkónak csak 67 másodperc kellett, hogy gólt rúgjon a görögöknek. Érdekesség, hogy mindkét esetben a szenvedő fél lett a későbbi Európa-bajnok, úgy tűnik, jó ómen korai gólt kapni.
 
108 - ennyi gólt szereztek a csapatok 51 meccs alatt, mérkőzésenként átlagosan 2,12-t, vagyis 44 percet kellett várni egy gólra. 2012-ben még 2,45 volt a mutató, vitathatatlan, hogy régenmindenjobbvolt.
 
600 - Nani Izland elleni gólja volt a 600. találat az Eb-k történetében.
 
2 427 303 - A teljes nézőszám. Átlagosan 47 594 meccsenként.