Farage szerint egy bátor ember kell, aki kivezeti Angliát az EU-ból

A UKIP vezetője a Telegraph hasábjain, hosszú publicisztikában fejtette ki véleményét arról, szerinte milyen kvalitásokkal kell rendelkezzen a toryk következő vezetője, aki egyben Nagy-Britannia miniszterelnöke is lesz.

A felelősség súlyáról szólva az euszkeptikus politikus kifejtette,

a következő konzervatív vezető nem csupán pártját, hanem Nagy-Britanniát is képviselni fogja, és az övé lesz az a feladat is, hogy az országot kivezesse az Európai Unióból.

"Ez egy abszolút életbevágó feladat, ezért olyasvalakire van szükségünk, akiben megvan a végrehajtáshoz szükséges bátorság és vízió."

Farage szerint képtelenség, hogy olyasvalaki töltse be a posztot, aki pár nappal ezelőtt még a bennmaradás mellett kampányolt.

Szavai szerint most csak olyan politikus képviselheti hitelesen az angol érdekeket, aki hisz abban, hogy Nagy-Britannia képes önálló, független államként megállni a helyét a világban.

Hozzátette:

"Acélos elszántságra lesz szükség ahhoz, hogy kitartson a 17 és fél millió kilépésre szavazó akarata mellett."

Farage legfőképp attól óvja a konzervatívokat, nehogy visszacsússzanak az önfeladás állapotába és arra ösztönzi a következő tory elnököt, legyen hajthatatlan a határok lezárása és a migráció megállítása kapcsán.

Az új miniszterelnök előtt álló harmadik legfontosabb feladatot abban látja, hogy Nagy-Britanniát sikerüljön újra fölhelyezni a világ térképére, mind gazdasági, mind politikai szempontból.

Ez az európai piacok megtartása mellett azt jelentené, hogy Anglia ismét a saját feltételei szerint, a saját érdekei mentén, a saját maga által megválasztott partnerekkel üzletelhetne világszerte.