Betelt a pohár a roma politikusoknál Farkas Flórián miatt, feloszlatnák a fideszes Lungo Dromot

Betelt a pohár a roma politikusoknál Farkas Flórián miatt, feloszlatnák a fideszes Lungo Dromot
Átláthatatlan a működés és a gazdálkodás, Farkas Flórián elnök nem tesz eleget jogszabályi kötelezettségeinek

a Népszava szerint erre hivatkoznak azok a roma politikusok, akik a kormánypárti cigány szervezet, a Lungo Drom megszüntetését szeretnék elérni a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnél.

Farkas Flórián a beadvány szerint egy személyben hozza meg az egyesületet érintő döntéseket, a szervezet működése és gazdálkodása átláthatatlan. 2017-től kezdődően a Lungo Drom nem nyújtott be pénzügyi beszámolót. A bíróság honlapján elérhető legutóbbi beszámoló a 2016-os évre vonatkozik, ez is csak 2021 őszén érkezett meg.

A portál szerint a beadvány mellékletében az a kérdés is szerepel: ha egyszer a Lungo Drom éveken keresztül nem tett eleget jogszabályi kötelezettségének, hogyan lehetséges, hogy a 2019-es roma önkormányzati választáson egyáltalán jelölteket és listát állíthatott?

Az aláírók, akik közül többen tagjai a szervezetnek, a Lungo Drom Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség „felszámolását, törlését, jogutód nélküli megszüntetését” indítványozzák az ügyészségnél.

Ahogy arról beszámoltunk, Polt Péter legfőbb ügyész 2022. december 10-ig meghosszabbította a nyomozást a Farkas Flóriánhoz köthető "Híd a munka világába" program után. Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán 60100-51/2015. bü. számon, vizsgálati szakaszban van folyamatban nyomozás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt.