Fegyverbe, fegyverbe! - Frauke Petry szélesebb körű önvédelmet szeretne

Az AfD szerint a további korlátozás sem a terroristákat sújtja majd.

Petry teljes egészében elutasítja, hogy a német törvényhozás a fegyverviselési szabályok további szigorításával válaszoljon a közelmúltban elkövetett terrortámadásokra, illetve fegyveres ámokfutásokra:

"Sok ember egyre kevésbé érzi magát biztonságban. Minden törvénytisztelő polgárnak meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédhesse saját magát, a családját és barátait"

- nyilatkozta a Reuters szerint a politikus asszony.

Hozzátette:

"Mindannyian tudjuk, milyen hosszú ideig tart, míg a rendőrség a helyszínre ér, pláne a ritkán lakott vidékeken."

Petry azt is kifejtette, hogy szerinte a szabályok szigorítása csupán az átlag embereket fogja érinteni, az ő lehetőségeiket korlátozza majd, míg azok a terroristák és gyilkosok, akik eddig is fegyverhez jutottak a "darknet" (az internet terroristák és bűnözők által használt, titkosított kommunikáción alapuló "fele" - a szerk.) segítségével, ezentúl sem fognak akadályokba ütközni.

Azt is felrótta a kormányzatnak, hogy az utóbbi években "megnyomorították" a rendőrséget a sok megszorítással és korlátozással, és ez az oka annak, hogy a hatóságok sokszor nem mernek kellő eréllyel, vagy a kellő időben intézkedni a gyanús elemekkel szemben.

Petry szerint az állam egyes helyeken már elveszítette az erőszak-monopóliumát.

Mint ismert, hazánk mellett Németország rendelkezik az egyik legszigorúbb fegyverviselési szabályozással egész Európában. Az elmúlt hónapok erőszakos eseményei után az Angela Merkel vezette kormányzat további szigorításokat tervez, hogy megnehezítse a bűnözők fegyverhez jutását.