Feketekassza: maguknak osztják a megrendeléseket a miskolci városvezetők?

Kriza Ákos bizalmasa újabb részleteket tárt fel a miskolci fideszes feketekassza-ügy kapcsán.

Jakab Péter és Pakusza Zoltán, az ellenzéki párt önkormányzati képviselői szerint Krizáék palira akarják venni a miskolciakat. Mint pénteki sajtótájékoztatójukon elmondták, az még hagyján, hogy hallva Kovács nyilatkozatát az ember úgy érzi, mintha Pelikán elvtárs olvasná föl a neki előre megírt szöveget. Ennél sokkal nagyobb gond, hogy az elhangzottak ismét súlyos kérdéseket vetnek fel.

Először is Kriza Ákos bizalmasa, egykori kabinetvezető-helyettese beismeri, hogy a választások előtt közös céget alapított a városvezetést feketekasszával vádló Lakatos Miklóssal, pontosabban annak feleségével. Ez több mint érdekes azok után, hogy saját elmondása szerint Lakatost úgy ismerte meg, mint aki egy zsaroló. Érdekes az is, hogy a céget a cigányok foglalkoztatására hozták létre, ami Kovács szerint kiemelten fontos az önkormányzat számára, ennek ellenére minderről Kriza Ákos semmit sem tud, hiszen a polgármester azzal magyarázkodott rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy soha nem hallott Lakatosról. A legérdekesebb viszont: honnan gondolta Kovács, hogy frissen alapított nyíregyházi székhelyű magáncége fogja megkapni az önkormányzat megrendeléseit a közbeszerzések során? Vagy előre le vannak osztva a munkák? Az számíthat megrendelésre, aki a polgármester embere? - tették fel a kérdést a jobbikosok.

Végezetül nyomatékosították: a Jobbik továbbra is választ vár a rendőrségtől, van-e a miskolci Fidesznek feketekasszája, illetve történtek-e a 2014-es választásokkal összefüggésben egyéb korrupciós, hivatali vagy választási bűncselekmények.