Felfüggesztették az esztergomi polgármester kabinetfőnökét

A Jobbik úgy tudja, hogy a tegnapi napon Romanek Etelka kabinetfőnökével, dr. Endre Szabolccsal szemben méltatlansági eljárás indult. 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Jobbik már Endre Szabolcs, Romanek Etelka esztergomi fideszes polgármester kabinetvezetője alkalmazásának kezdetekor felhívta a városvezető figyelmét, hogy korábbi, kiskunfélegyházi jegyzői tevékenysége miatt nyomozás folyik a kabinetvezető ellen. Akkor azt kérte a párt két tisztségviselője, hogy a város jó hírének megőrzése érdekében a polgármester indítsa meg kabinetvezetője ellen a méltatlansági eljárást.

Erre Romanek Etelka közleményben reagált, amelyben azt felelte, hogy a vonatkozó törvények értelmében nem áll módjában ennek eleget tenni, ugyanis e munkáltatói jogkör nem a polgármestert, hanem kizárólag a jegyzőt (aljegyzőt) illeti meg, aki "minden bizonnyal megindítaná – a vonatkozó jogszabályok alapján nincs is mérlegelési lehetősége – az eljárást, ha annak törvényi feltételei egyértelműen fennállnának, azaz a nyomozóhatóság részéről bármilyen hivatalos értesítés érkezne, vagy a törvényi kötelezettségének megfelelően az érintett köztisztviselő a munkáltatójának jelezné azt".

Stámusz Andrea, a Jobbik esztergomi képviselője és Zentai Plajner Zsolt, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei képviselője ma arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a kabinetfőnökkel szemben méltatlansági eljárás indult, munkaviszonya azonnali felfüggesztésre került. A polgármester közleményére válaszul azt írták, hogy "Ha elfelejtette volna Polgármester Asszony: Ön az aljegyző közvetlen munkáltatója! Ön utasíthatta volna az aljegyzőt vizsgálat megindítására a tudomására jutott információk birtokában. Kezdeményezhette volna, hogy az aljegyző tájékozódjon a kabinetfőnöke korábbi munkásságával kapcsolatban, ezt a törvény nem tiltotta Önnek. Sőt véleményünk szerint ez egyenesen elvárható lett volna Öntől, amikor "ideimportálta" Kiskunfélegyháza korábbi jegyzőjét, aki tudomásunk szerint azóta további személyeket is hozott magával Esztergomba. Kérjük, nyugtassa meg Esztergom lakosságát, hogy nem mások mondják meg, ki lehet az Ön kabinetfőnöke. Vagy mégis így lenne?"