NER-féle lakberendezési tippek: Bortrezor és moziterem Tiborcz cégének luxusingatlanjába?

NER-féle lakberendezési tippek: Bortrezor és moziterem Tiborcz cégének luxusingatlanjába?

A nyáron megkezdődhetnek annak a műemléképületnek a felújítási munkálatai, amit Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje vásárolt meg a budai Várban 2019-ben, írja a 24.hu.

A portál értesülései szerint a Fortuna utcai ingatlant nagyszabású beruházás keretében alakítanák luxus színvonalú családi házzá. A lap birtokába került tervek szerint a Karmelita-kolostortól néhány száz méterre fekvő ingatlan területét megnövelnék: így három szinten több mint nettó 800 négyzetméternyi tér szolgálhatná a lakók kényelmét.

Az építkezés során ugyan a ház utcafronti homlokzatát az 1958-as állapotába kívánják visszaállítani, a belső terek kialakítását modern, részint luxusformában tervezik. Az elképzelések szerint borospincét, ezen belül egy üvegfallal elválasztott, külön temperált bortrezort, továbbá szivar- és moziszobát is kialakítanának. Létrehoznának egy 67 négyzetméteres nappalit, és több teraszt is építenének a belső fűszerkert mellett.

A tervek szerint a felújítások becsült költsége meghaladja a 115 millió forintot.

Emlékezetes, az ingatlant még 2019 májusában vásárolta meg a Tiborcz érdekeltségébe tartozó IBC Real Estate Kft. 370 millió forintért. Mindezt onnan tudni, hogy a Budavári Önkormányzatnak a kulturális örökség védelméről szóló törvény szerint értelmében elővásárlási joga volt rá, erről azonban le is mondott azt követően, hogy Tiborcz jelezte vételi szándékát az ingatlanra. Az akkor még fideszes többségű, Nagy Gábor Tamás polgármester által irányított képviselő-testület egy hét alatt döntött az ügy kapcsán.

A portál a felújítási tervek ismeretében megkereste Tiborcz Istvánt: az átalakítás részletei mellett többek közt azt szerették volna megtudni, milyen szándékai vannak az ingatlannal. Válasz a Tiborcz érdekeltségébe tartozó BDPST Grouptól érkezett:

A BDPST Group egy komplex fejlesztés révén újítja fel a Fortuna utca 11. szám alatti ingatlant, a műemléki értékek megőrzése és az épület eredeti állapotának visszaállítása céljából. A folyamat a tervezési fázisnál tart, ennek lezárultával indulnak a felújítási munkálatok, várhatóan a nyár folyamán.