Fenyegetőzik a bank az Andy Vajna-cikkek miatt

Ezzel párhuzamosan a bank kapcsolatba lép az újságírókat, a laptulajdonosokat és a tartalomszolgáltatókat tömörítő szervezetekkel és érdekképviseletekkel annak érdekében, hogy közösen találják meg azt a megoldást, ami egyaránt szolgálja a szabad és felelős tájékoztatás, valamint a banktitok védelmének szempontjait.

Az MKB közleményében kifejtette, hogy a banktitok megsértésével gyakran nem csupán az ügyfelek törvényileg védett jogain esik csorba, de az érintett pénzintézetek, illetve a hírbe hozott ügyfelek üzletei érdekei is sérülnek. Még abban az esetben is, sőt akkor a leginkább, amikor a banktitok megsértése hamis tájékoztatással párosul - írták.

Korábban a Világgazdaság számolt be arról, hogy az állami tulajdonú Eximbank 6,7 milliárdos összege mellett valószínűleg az MKB Bank is hitelt nyújt Andy Vajna cégének ahhoz, hogy meg tudja venni a TV2-t. A csatorna vételára kb. 18-19 milliárd forint, amit összesen négy bank, két hazai, és két amerikai dob össze Vajna 2,5 milliárdos önrésze felett a Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke a következő módon reagált a hitelezésre Facebook-oldalán, pedig akkor az MKB még szóba sem jött:

 

Orbán kétkarú rablója nem elégszik meg a kaszinómutyiból befolyó évi több milliárd forint nyereséggel, most állami pénzb...

Posted by Novák Előd on Monday, 21 December 2015