Protokoll: Pintér Sándort tesztelték koronavírusra, de a szentendrei polgármestert már nem

Protokoll: Pintér Sándort tesztelték koronavírusra, de a szentendrei polgármestert már nem

A fertőzött marokkói politikus Szentendrén is járt. 

Ahogy arról beszámoltunk, Pintér Sándor belügyminiszter is találkozott azzal a Abdelkader Amara marokkói közlekedési miniszterrel, akiről tegnap kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Azonban az észak-afrikai politikus nemcsak a belügyérrel és Mosóczi Lászlóval, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárával tárgyalt, hanem 5 nappal ezelőtt meglátogatta a szentendrei mobilgátat is a belügyi tárca szervezésében.

A BM azt kérte a város vezetőitől, hogy mutassák be hazánk első mobilgátját Abdelkader Amarának, a delegációt Pilis Dániel alpolgármester vezette.

Március 14-én 22:57-kor arról értesítette a marokkói nagykövetség a várost, hogy kimutatták a fertőzést a miniszternél, Fülöp Zsolt polgármester pedig

13 perccel később írt is az ÁNTSZ-nek, hogy baj van, azonnal el kellene indítani a protokollt.

Válasz viszont nem érkezett.

Ma reggel újra próbálta a polgármester a kapcsolatfelvételt, ám írásban nem, csak telefonon sikerült egyeztetniük. A hatóságok szerint viszont a teszthez tünetek szükségesek, plusz igazolni kell azt is, hogy fertőzöttel voltak kapcsolatban, vagy fertőzött helyen jártak - mesélte a településvezető.

Időközben azonban Pintér Sándoron elvégezték a koronavírustesztet.

"Örömmel láttam, hogy letesztelték, hiszen azóta volt kormányülésen, ahol Orbán Viktorral is találkozott, nem kellene megvárni, hogy mindenki lázas legyen"

- fogalmazott lapunknak Fülöp Zsolt.

Nagyon remélem, hogy nem vagyunk másodrendű állampolgárok, és Szentendrén is elvégzik a teszteket azok között, akik kapcsolatba kerültek a marokkói politikussal

- hangsúlyozta.

Egyébként az önkormányzatnál listázták az alkalmazottakat aszerint, hogy ki mennyi ideig volt kapcsolatban Abdelkader Amarával, sőt, Fülöp Zsolt polgármester kérésére azokat is összeírták, akik szoros munkakapcsolatban voltak azokkal, akik a marokkói politikussal találkoztak.

Fülöp Zsolt például azért vonult önkéntes karanténba, mert napi kapcsolatban állt Pilis Dániel alpolgármesterrel.

A jelenlegi vészhelyzeti szabályok szerint én vígan sétálhatnék Szentendre utcáin, és találkozhatnék bárkivel, ez nem normális

- tette hozzá a polgármester.

Létfontosságú lenne minél hamarabb elvégezni ezt a tesztet, hogy

kiderüljön, van-e fertőzés a városban, 28 ezer szentendrei várja ezt,

mert ha történt fertőzés, akkor el kell indulni a kapcsolati hálókon, és szigorú karantént kell bevezetni - sürgette a hatóságokat Fülöp Zsolt.

Fülöp Zsolt polgármester mintegy fél órája, azaz 2020. március 15-én, 11 óra 17 perckor küldte ezt a levelet Vörös...

Közzétette: Szentendre Hivatalos Oldala – 2020. március 15., vasárnap



Egyébként arról nem tudni, hogy Pintér Sándor produkált-e tüneteket az elmúlt napokban, és emiatt végezték el rajta a koronavírustesztet.