Gyöngyösi: még az ukrán hrivnyánál is nagyobbat zuhant a forint, a 450-es euróárfolyam sem kizárt

Gyöngyösi: még az ukrán hrivnyánál is nagyobbat zuhant a forint, a 450-es euróárfolyam sem kizárt

Amíg Orbán van kormányon, a válság mélyülni fog – jelentette ki csütörtökön közzétett Facebook-posztjában Gyöngyösi Márton.

A Jobbik elnöke azt írta: a forint mélyrepülésben van, és már a 450-es euróárfolyam sem kizárt, a helyzet pedig annyira súlyos, hogy már a kormány is egyre kevésbé tudja titkolni, ezért elkezdték a helyzetet a háborúra fogni.

„Igaz, arra nem tudnak válaszolni, hogy akkor mégis hogyan lehet, hogy a forint nem csak a szomszédos országok fizetőeszközeinél, de még az ukrán hrivnyánál is rosszabbul teljesít...”

- mutatott rá a jobbikos politikus arra, hogy a magyar fizetőeszköz még egy háborút vívó ország pénzneménél is gyengébben teljesít.

Gyöngyösi szerint már a kormány sem titkolja, hogy a megszorítások költségvetése következik és azt is látják, hogy

„az Orbán-kormány iránti bizalom megszűnt, ebből a helyzetből ezekkel az emberekkel aligha lehet kijönni”.

A jobbikos EP-képviselő úgy látja, ki kell mondani, hogy a világ már a magyar gazdasági összeomlással számol, és ide vezetett a Fidesz unortodox gazdaságpolitikája.

Úgy véli, a magyar kormánynak meg kellene egyeznie az EU-val, mert amíg nem egyezik meg, nem jön pénz sem, valamint ezen túl a magyar adórendszer átalakítása is szükséges lenne.

Az uniós megegyezéshez viszont el kellene fogadni az Európai Ügyészséget is, és mint ismert, utóbbit az Orbán-kormány nem hajlandó meghonosítani Magyarországon, az ellenzék szerint vélhetően azért, mert a független uniós hatóság veszélyt jelenthetne a kormánypárti politikusokra és üzletemberekre nézve.

„Vajon mi fontosabb Orbánnak? A lopás, vagy a magyar emberek megélhetése? Sajnos úgy tűnik, hogy az első. Addig pedig nekünk marad az elértéktelenedő forint, az emelkedő árak, és a kormány ostoba összeesküvés-elméletei.”

– fogalmazott a Jobbik elnöke.