Gregor Bernadett pert nyert az őt megalázó Fábry Sándor és az RTL Klub ellen

Ötévnyi pereskedés után jogerősen is pert nyert Gregor Bernadett.

Az Alfahír számára a kétgyermekes művésznő megerősítette, hogy számos hosszú és megrázó tárgyalás után a bíróság neki adott igazat, és jogerősen

2 millió forint kártérítésre kötelezte egyetemlegesen Fábry Sándort és a műsornak helyt adó RTL Klub csatornát.

Úgy tudjuk, az ominózus Esti Showder részt követően az abban Fábry mellett szerepet vállaló Nacsa Olivér-Bagi Iván párost nem perelte be a színésznő, mert ők őszintén bocsánatot kértek tőle a paródiáért.

Gregor Bernadett lapunknak azt mondta, a műsort nem találta viccesnek, ellenben megalázónak és sértőnek annál inkább. Elmondása szerint az alperesek azzal védekeztek, hogy már többször tárta nyilvánosságra magánéletének egyes részleteit,

"és különben is, aki már kétszer levetkőzött a Playboy magazinnak, az ne csodálkozzon!"

Ezzel azonban ő nem tud egyetérteni, mert a magánéletét nem tartja azonosnak a szerepléseivel, így szerinte semmilyen sajtóterméknek nem áll jogában a magánéletével támadnia, vagy személyesen őt, mint embert rossz színben feltüntetnie.

"Ha valaki rám azt mondja, tehetségtelen színésznő vagyok, mert látott a színpadon, azt köteles vagyok elviselni, legfeljebb itthon sírhatok. De a magánéletemmel kapcsolatban nem számít, hogy közszereplő vagyok-e, mert az szent, és sérthetetlen."

A színésznő azonban már rutinosnak számít, ha a vele rosszindulatú sajtótermékekkel szemben kell megvédenie magát: számtalan pert nyert bulvárlapok ellen engedély nélküli fotózások miatt, de sértő paródiaműsor után felelhetett az ATV is. Elmondta: a támadások az elmúlt két évben megszűntek, ehhez viszont Mester Csaba ügyvéd segítségével szisztematikusan jogi útra kellett terelnie a lejáratásokat.

Voltak olyan cikkek is, melyekről pontról pontra bizonyították be, hogy hazugságokat állítottak benne - ecsetelte lapunknak a példákat, de az sem volt ritka, hogy huszonöt év párkapcsolati változásait mutatták be úgy, "mintha két hónap alatt történt volna", ezzel ugyancsak negatív kontextusban tálalva magánéletét.

Lesifotósok útjában

A színésznő saját példájából is tudja, milyen az, amikor valaki után lesifotósok kutakodnak. Az utóbbi hónapokban több közszereplőt, például Vona Gábor Jobbik-elnököt is megfigyelték, és ez Gregor Bernadett számára sem ismeretlen történet:

"Volt olyan, hogy reggel elhúztam otthon a függönyt, és a ház előtt álló autó hátsó üléséről egy teleobjektív nézett velem szembe."

A művésznőt ilyen fotózás után keverték pletykába azzal kapcsolatban is, hogy gyermeket vár, holott ellenkezően, sajnálatos módon pont ilyen téren voltak problémái. Azt mondta, nagyon nehezen lehet megélni azt, ha valaki után lesifotósok koslatnak, de a jogi szabályozás már nagyobb védelmet nyújt, mint korábban.

"Velem csak az újságot akarták eladni, Vona Gábor esetleges lejáratásával egészen más célok lehettek"

- fogalmazott erre irányuló kérdésünkre, hozzátéve: biztos, hogy komoly indulatok lesznek abban az édesapában, aki csak a gyermekét vinné iskolába, és azt veszi észre, hogy fotózzák.

Durva lebukás! Vona fia vette észre, hogy apját megfigyelik

Megdöbbentő történetet osztott meg Facebook-oldalán a Jobbik elnöke. Vona Gábor épp fiát kísérte iskolába, mikor a gyermek kiszúrta, hogy valaki fényképezi őket. A magánnyomozók lebuktak, és kínos magyarázkodásba kezdtek. Végül elárulták, hogy egy magyar megbízó megrendelésére napok óta figyelik a politikust. Vona szerint szinte bizonyos, hogy Habony Árpádék állnak a dolog mögött.

Úgy véli, komoly kérdés ilyenkor, hogy az ember hogyan tudja a gyermekét megóvni ettől az egésztől.

Megtudtuk, hogy amikor a színésznőt Fábry Sándor műsorában sértő módon ábrázolták, nagyobbik fia is látta az adást, és rögtön kérte az édesanyját: írassa ki másnapra, mert így nem akar az osztálytársai elé állni. Az ilyen esetek miatt érzi úgy Gregor Bernadett, hogy a magánélet tisztelete mindenkit megillet.

Elárulta, hogy a bulvár támadásait nem csak gyermekei, hanem néhai édesapja, Gregor József operaénekes is megszenvedte. Nehezen tűrte ugyanis, hogy az általa szeretett és tisztelt gyermeket igaztalan támadások érik, főleg, ha az a magánéletével kapcsolatos.

"Itt emberek idegrendszerével packáznak, de nagyon durván. És nem csak azokéval, akikről szó van, hanem a családtagokéval is"

- összegezte az ellenségeskedéssel kapcsolatos véleményét a színművésznő.

A most született ítélet értelmében a kártérítésen túl Fábry Sándort arra is kötelezte a bíróság, hogy írjon bocsánatkérő magánlevelet Gregor Bernadettnek a sértő műsor miatt.