Gyöngyösi Márton a bérekről: Már nemcsak Nyugat-Európa húz el mellettünk, hanem a környező országok is

Gyöngyösi Márton a bérekről: Már nemcsak Nyugat-Európa húz el mellettünk, hanem a környező országok is

A Jobbik-Konzervatívok elnöke újfent kiemelte: Orbánék tehetnek arról, hogy a közigazgatásban és az állami szektorban is alacsonyak a bérek, és az is a kormány hibája, hogy még az összeszerelő üzemekben sincsen magyar munkaerő, helyette százezerszámra hozzák be Ázsiából és a Fülöp-szigetekről a külföldi vendégmunkásokat.

A Jobbik-Konzervatívok folyamatosan zajló, országos aláírásgyűjtő kampánya részeként tartott sajtótájékoztatót vasárnap délelőtt Jászapátiban Gyöngyösi Márton, amely arról szólt, hogy normális béreket kapjanak a magyar emberek és tisztességes életet tudjanak élni.

Mint felidézte: öt évvel ezelőtt a konzervatív párt európai kezdeményezést indított Bérunió néven, hogy felzárkóztassák Magyarországon a béreket a Nyugat-európai színvonalhoz. Ez azt jelentette volna, hogy hazánk, a magyar gazdaság versenyképesebb termelésre térjen át, és magasabb hozzáadott értékű beruházásokat próbáljon Magyarországra vonzani.

Ehelyett azonban Gyöngyösi szerint az olcsó munkaerőre épülő, a munka törvénykönyvét folyamatosan lazító Orbán-rezsim “áldásos” tevékenysége nyomán egy összeszerelő üzemmé züllesztik az országot.

A Jobbik-Konzervatívok EP-képviselője úgy látja, fontos lenne magasabb béreket fizetni mind az állami szektorban, a közigazgatásban, mind pedig a versenyszférában. Ezt a Jobbik-Konzervatívok immáron öt éve hangoztatja - jegyezte meg. Most pártja ismét országos kampányt indított annak érdekében, hogy normális béreket fizessenek az országban, és ne kelljen elvándorolniuk a fiataloknak a saját szülőhazájukból.

”Az elmúlt években azt a szégyent kellett megtapasztalnunk, hogy már nemcsak Nyugat-Európa húz el mellettünk, hanem a környező országokhoz képest is folyamatosan leszakadunk. Már Csehországhoz, Lengyelországhoz vagy Szlovákiához, hanem lassan már a románokhoz képest is kevesebbet keres egy magyar, ami gyalázatos”

-fogalmazott Gyöngyösi, aki szerint megjegyezte, hogy a nemrégiben euróra váltott Horvátországban is gazdasági növekedés és bérfelzárkóztatás megy végbe.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke arra is kitért, miszerint Orbán Viktor mostanában mindig azt kérdezi Brüsszelben, hogy hol van a magyarok pénze?

Pártja szerint egyszerű a válasz: mindenféle korrupciógyanús beruházásba, a miniszterelnök hatvanpusztai birtokára, illetve Mészáros Lőrinc és veje, Tiborcz István zsebébe kerültek ezek a források. Pedig szerinte ezeket a pénzeket a tanárok, egészségügyi dolgozók és az állami szféra alkalmazottainak bérfejlesztésére lehetne és kellene költeni.

Gyöngyösi újfent kiemelte: Orbánék tehetnek arról, hogy a közigazgatásban és az állami szektorban is alacsonyak a bérek, és az is a kormány hibája, hogy még az összeszerelő üzemekben sincsen magyar munkaerő, helyette százezerszámra hozzák be Ázsiából és a Fülöp-szigetekről a külföldi munkásokat ezekbe a gyárakba, amiket Szijjártó Péter és Orbán Viktor telepít Magyarországon.

Hangsúlyozta, pártja haza hozná a magyaroknak járó uniós forrásokat és magasabb hozzáadott értékű gazdaságot célozna meg, amely alapvetően a tudásra, innovációra és az oktatásra épül, közben pedig normális béreket fizetnének a magyar embereknek.

(Címlapkép és fotók: Béli Balázs/Alfahír)