Gyöngyösi Márton az EP-ben: Lépjünk fel együtt Putyin, de európai tanítványai ellen is!

Gyöngyösi Márton az EP-ben: Lépjünk fel együtt Putyin, de európai tanítványai ellen is!

A Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője az Európai Parlament keddi, plenáris ülésén szólalt fel.

"Tisztelt kancellár úr! Az Ön pártja fél évszázaddal ezelőtt nagy lépésre szánta el magát az Ostpolitik meghirdetésével. Magyarként én is jól emlékszem azokra az eredményekre, amelyeket Németország Közép- és Kelet-Európában elért. Ám az idők megváltoztak, és mára az egykor sikeres politika oda vezetett, hogy Németország teljesen kiszolgáltatta magát a putyini Oroszországnak"

- fogalmazott Olaf Scholznak címezve Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője az Európai Parlament keddi, plenáris ülésén Strasbourgban.

Kifejtette: "Közép-Európában az olyan, az európai értékeket támadó, sőt, az Ön népét itt, ebben a házban is nyíltan sértegető politikusokkal barátkoztak, mint Orbán Viktor és kiszolgálói. Nem hiszem, hogy megérte. Ahogyan Oroszországgal szemben itt a változás, a Zeitenwende ideje, úgy itt van Közép-Európában is."

"Elhiszem, hogy Önnek fontosak a német nagyvállalatok érdekei, de napjaink történelme éppen arra tanít, hogy a szabadság, a demokrácia, és az európai népek közti szolidaritás legalább ilyen fontos"

- emelte ki Gyöngyösi.

Ezt követően a Jobbik elnöke

arra kérte Olaf Scholzot, hogy lépjenek fel együtt Putyin, de európai tanítványai ellen is, és tegyenek együtt Közép-Európa felzárkóztatásáért!

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton/Facebook)