Ha fideszes lenne, Ön is így vágtázna

Vajon hogy lehet valaki úgy a Fidesz Ifjúsági Tagozatának az elnöke, hogy senki nem tud róla? Ez volt az a kérdés, amire a kormánypárti politikusok többnyire azt a választ adták: nem tudom.
 
A videó érdekessége, hogy a szintén megszólaltatott Gulyás Gergely, aki épp egy sajtótájékoztatóra tartott néhány perc múlva újra áldozattá vált. Ugyanis ott lapunk tudósítója várt rá.
 
Azon ne lepődjenek meg, hogy a parlament fideszes alelnöke néhány perc elteltével már egy kicsit másképp látta a Veress Áron ügyet.

Ilyen, mikor Gulyás Gergely improvizál

Kiderült-e már, hogy ki a Fidesz IT elnöke? – kérdeztük Gulyás Gergelyt.
 
Igen, erről a Fidesz kiadott egy közleményt pénteken, 2013-ban volt egy alapszabály-módosítás- és onnantól kezdve bármelyik tagozati vezető megbízatást csak a Fidesz elnökétől kaphat – válaszolta a kormánypárti politikus.
 
De hogy ki az elnöke, azt tudjuk?
 
Miután a közleményben az is benne szerepel, hogy a nyolc tagozatnál egyetlen egy esetben sem kapott senki tagozatvezetői megbízatást, így pillanatnyilag egyik tagozat vezetőjének sincs vezetője.
 
És azt nem tudja, hogy az EDS miért tudta még azt pénteken is, hogy Veress az elnök?
 
Ezt tőlük kellene megkérdezni (megtettük, eredmény nélkül – a szerk.). Mondom, a helyzet jogilag elég világos, és a 2013-as kongresszus módosította az alapszabályát. Eszerint ettől kezdve a tagozatok vezetői a párt elnökétől kapnak megbízatást a tagozat vezetésére. Ilyen megbízatást Veress nem kapott.
 
És Veress meddig volt az IT elnöke?
 
Miután az ő esetében a Fidesz tagsága megszűnt 2012-ben, ezért aki nem tagja a Fidesznek, nem tagja a tagozatnak sem.
 
Csak ugye készült olyan felvétel, amelyen Veress, mint az IT elnökeként pózol Ön mellett?
 
Ezt a nyilvánosság előtt is elmondtam, nekem arról nem volt tudomásom, hogy őt kizárták a Fideszből, tehát ilyen értelemben tagnyilvántartással eddig sem jártam ilyen rendezvényekre, ezután sem fogok.