Hamis érettségije van a fideszesnek

Iván László, Dunaújváros kormánypárti képviselője a rendőrség szerint nem használta fel az iratot, a Legfőbb Ügyészség indokoltnak látja a nyomozást.

A Privátkopó bűnügyi magazin cikke szerint korábban már megállapították, hogy a 032105 OM azonosító kóddal ellátott, a Fidesz-KDNP dunaújvárosi önkormányzati képviselőjének nevére a hamis közokirat szerint 2001. június 19-én, Budapesten kiállított érettségi bizonyítvány több pontban is hamis adatokat, illetve pecsétet tartalmaz.
 
A felmerült bűncselekménnyel kapcsolatban a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. korábban a képviselőt mentegető nyilatkozatban úgy fogalmazott, hogy Iván László munkakörének ellátásához érettségi bizonyítvány megléte nem szükséges, ezáltal a tárgybeli érettségi bizonyítvány nem nyújtották be a társaság részére.
 
A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitánysága egy korábbi, a feljelentést elutasító határozata alapján a Cserna Gábor Ferenc (Fidesz-KDNP) vezette „Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint megállapítható”, hogy a tárgybeli bizonyítványt Iván László (Fidesz-KDNP) a 2014. október 12-i választásokat megelőző önkormányzati képviselőjelölti kampánya során nem használta fel. Ezért szerintük a közokirat-hamisítás büntette tényállási elemek hiányában nem valósult meg. A tárgybeli bizonyítványról a nyomozóhatóság kétséget kizáró módon nem tudta megállapítani, hogy Iván László hamis közokiratát mikor készítették. A nyomozóhatóság a bizonyítványban szereplő 2001. június 19-i dátumot vette alapul, amely alapján a cselekmény büntethetősége elévült.
 
A több ponton is kifogásolható eljárással kapcsolatban a feljelentő Sneider Tamáshoz fordult segítségért. Az Országgyűlés jobbikos alelnöke a Legfőbb Ügyészséghez írt levelében felidézte a vádhatóság más ügyekben tanúsított kérlelhetetlen hozzáállását, illetve rámutatott azokra a megmagyarázhatatlan szakmai hibákra és mulasztásokra, amelyek az eljárást végigkísérték.
 
A portál birtokába jutott levél szerint a legfőbb ügyész helyettese úgy ítélte meg, hogy a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság határozata megalapozatlan, ezért indokolt a nyomozás elrendelése az ügyben.
 
Várjuk a folytatást.