Harc a bérdiploma iparággal szemben

A Jobbik Ifjúsági Tagozata harcot hirdet a bérdiploma-iparággal szemben, és felszólítja a kormányt, hogy szigorítsa az erre vonatkozó törvényeket.

Magyarországon sajnos már régóta virágzik a diplomagyártás, és manapság már egyre többen próbálkoznak sokévnyi, kitartó tanulás helyett gyorsan, és viszonylag olcsón felsőfokú oklevélhez jutni. Sajnos olyanok is akadnak, akik valódi diplomát szeretnének komolyabb erőfeszítések nélkül: ők bérvizsgázót alkalmaznak, vagy igénybe veszik valamely bér-szakdolgozatíró cég szolgáltatását. A probléma már régóta létezik, és ezt a tényt támasztja alá, hogy az interneten böngészve több olyan céget is találunk, akik bátran hirdetik, hogy vállalják teljes szakdolgozatok elkészítését.
 
A Jobbik Ifjúsági Tagozata ezért felszólítja a kormányt, hogy tegyenek lépéseket a bérdiplomák felszámolása érdekében, és szigorítsák az erre vonatkozó jogszabályokat. A Jobbik IT a jövőben árgus szemekkel figyeli majd ezen cégek működését, és jogsértés esetén feljelentést fogunk tenni. A magyar társadalom érdeke, hogy a munkaerőt ne a hamis, hanem a valós tudás alapján foglalkoztassák. Fontosnak tartjuk továbbá azt is, hogy ne kerüljenek hátrányba a munkaerőpiacon azon fiatalok, akik rengeteg időt, energiát és pénzt feláldozva, megérdemelten szerezték meg diplomájukat - olvasható a Szabó Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke által jegyzett közleményben.