HBO Max: Váratlanul törölték A besúgót, csonkolták az Aranyéletet

HBO Max: Váratlanul törölték A besúgót, csonkolták az Aranyéletet

Felháborodott üzenetek lepték el az HBO Max közösségi oldalát.

A szolgáltató ugyanis minden előzetes figyelmeztetés nélkül törölt olyan sikeres magyar sorozatot, mint A besúgó, illetve az Aranyélet 3. évadját, de az HBO ugyanígy tüntette el például az Apanapok-at, az Időbevándorlókat, a Szexi svédek-et, az Eszmélet-et, vagy az Árnyak 3. évadát.

A sor azért nem teljes, mert úgy tűnik nemcsak sorozatok, hanem filmek is kikerületek a kínálatból.

A besúgó váratlan törlése már csak azért is érthetetlen, mert áprilisban és májusban ez a sorozat volt a streamingszolgáltató legnépszerűbb tartalma volt hazánkban, és nem mellesleg 61 országban volt elérhető.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/XDjrWgiDoZQ.jpg?itok=D34qp9E9","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=XDjrWgiDoZQ&ab_channel=lennoxasaki","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A Kreatív megkereste a Warner Bros. Discovery, az HBO Max tulajdonosának hazai PR managerét, Pinczés-Pressing Ádámot, aki azonban meglehetősen semmit mondó válaszban indokolta a döntést.

Az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásának előkészítéseként zajlik a két platform elemzése és a végső szolgáltatás kialakítása. Ennek a folyamatnak a része, hogy egyes tartalmak lekerülnek a felületekről.

Ennél többet Pinczés-Pressing Ádám nem mondott.

Az HBO MAX képviselője még azt sem volt hajlandó elárulni, hogy miért nem értesítették időben az előfizetőket és hogy később visszakerülhetnek-e az egyébként saját gyártású tartalmakat is magába foglaló filmek és sorozatok.

Tisztelt HBO, ezt a választ ugye Önök sem gondolták komolyan?

Ez már ez egyik hozzászólás volt az HBO Max Facebook-oldalán. Azonban még viszonylag enyhe véleménynek számított, mert volt olyan aki egyenesen cenzúrával vádolta meg a szolgáltatót, míg olyan is akadt, aki amatőr hozzáállásnak nevezte azt a váltást, amely során az HBO-GO, HBO Max néven folytatta a szolgáltatást.