Hegedűs Lorántné mégsem indul alelnöknek

Okafogyottá vált az indulása, így visszalép a jelöltségtől, és a jövőben az önkormányzati szakpolitikai feladataira szeretne koncentrálni.

Mint arról ma délután beszámoltunk, a Jobbik alapszervezeteinek 93 %-a Vona Gábor elnökjelöltsége mellett tette le a voksát, valamint összesen 12 alelnökjelöltnek biztosította az induláshoz szükséges ajánlást. Az alelnökjelöltek közül Volner János, Toroczkai László, Z. Kárpát Dániel és Sneider Tamás kapta a legtöbb szavazatot, utánuk következett az 50 %-os támogatási mérték alatt sorrendben Hegedűs Lorántné, Novák Előd, dr. Fülöp Erik, Janiczak Dávid, Kepli Lajos, Murányi Levente, dr. Gyüre Csaba és Bana Tibor. 

A vasárnapi tisztújítás esélyeit latolgatva az volt látható, hogy amennyiben Vona Gábor élni fog a korábban beígért vétójával Novák Előddel és Hegedűs Lorántnéval szemben, és a küldöttek ugyanígy fognak szavazni, úgy a helyükre dr. Fülöp Erik, Tiszavasvári és Janiczak Dávid, Ózd polgármestere kerülhet. Ebben az esetben pontosan azzal a hat alelnökkel tudna együtt dolgozni a pártelnök, akikkel hite és meggyőződése szerint a lehető legeredményesebben tudja majd sikerre vinni a Jobbikot.

Az eredmény megjelenése után néhány órával Hegedűs Lorántné a Facebook-oldalán jelentette be, hogy "alapvetően vált okafogyottá alelnökjelölti szerepvállalásom", és visszalép az alelnökjelölti indulásától, amelyet azzal indokolt, hogy szerinte Vona Gábor "megszüntette szerződéses jogviszonyát Baranyi Tibor Imrével". A Jobbik országgyűlési képviselője, ifj. Hegedűs Loránt felesége bejegyzésében megköszönte "a biztatást, a bizalmat és a mindenfelől megnyilvánuló támogatást", és megjegyezte, hogy a jövőben önkormányzati szakpolitikai feladataira szeretne koncentrálni.