Hiába loptak milliókat, hazaengedték a betörőket

A rendőrségi közlemény szerint a gyanúsítottak az elmúlt hetekben Érden és Diósdon több családi házba betörtek és onnan készpénzt, valamint műszaki cikkeket tulajdonítottak el.

G. Roland és társai 2016. december 14-én délelőtt egy diósdi családi ház teraszának ajtaját feszítették fel és az ingatlanból szerszámgépeket, ruhaneműket és mobiltelefonokat tulajdonítottak el.

Néhány héttel később, 2017. január 5-én éjszaka egy érdi családi házba törtek be és onnan több mint 2 millió forint értékben loptak el ékszereket és készpénzt.

Szintén egy érdi ház ablakát törték be 2017. január 10-én a délelőtti órákban és az ingatlanból közel 2 millió forint értékű műszaki cikket és ékszert tulajdonítottak el.

Az utolsó betörés után sikerült az érdi nyomozóknak azonosítaniuk, és január 11-én elfogniuk a négy férfit, akiket előállítottak az Érdi Rendőrkapitányságra.

Gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, de a bíróság csak G. Roland és J. Sándor előzetes letartóztatását rendelte el, a kettő másik hazamehetett, hogy szabadlábon védekezzen.