Idén is lesz Keresztény Színházi Fesztivál - Stuart Máriáról szóló előadással kezdődik

Az Újszínházban Kocsis István műve alapján Nagy Viktor rendezésében mutatják be A királynő aranyból van című izgalmas, modern felfogású darabot Koncz Andrea és Kökényessy Ági főszereplésével - mondta el Bártfay Rita dramaturg, a fesztivál szervezője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Kiemelte: az egy héten át zajló program záró előadása szintén egy Kocsis István-darab lesz, Az áldozat című dráma Szent Margit legendáját dolgozza fel Nagy Viktor rendezésében. 
 
De rendhagyó előadások is szerepelnek a műsorban: Nagy Zoltán, az Újszínház színművésze és Soltész Enikő kántor, zongoraművész A lélek fegyverzete címmel istenes verseket és zenei műveket ad elő a Bubik István Stúdiószínpadon, a pesterzsébeti központi református kórus Takaró Mihály vezényletével az Újszínház nagyszínpadán ad koncertet, az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban pedig a nyíregyházi Cantemus gyermekkórus koncertjére várják a közönséget.
 
Budapestre jön ezen kívül a cataniai Fratelli Napoli Bábszínház is, akik Krisztus a Golgotán című marionett bábelőadásukat mutatják be, a palermói Teatro Iaia pedig A rózsafüzér című darabbal érkezik a fesztiválra.