Így vásárolhat nagyon olcsón, ingyen kiszállítással

A világszerte milliók által használt eBay-en gyakorlatilag bármit megkaphatunk, amit egy apróhirdetési oldaltól várnánk, de valójában többet is: rengeteg terméket újonnan, garanciával, számos kiskereskedőt megkerülve kaphatunk meg lényegesen olcsóbban, mintha elmennénk egy üzletbe. A kiszállítás pedig sok esetben ingyenes, bárhonnan is rendelünk.

Vegyünk egy egyszerű példát: Önnek kell egy új telefontöltő, mert az előző zsinórját elrágta a macskája. Elmehetne egy üzletbe, és több ezer forintot hagyhatna ott akár egy utángyártott típusért is, vagy felmehet az eBay-re, és megveheti 269 forinttért, ingyenes házhoz szállítással Kínából.

A fenti képen látható adatok közül a kiemeltekre kell leginkább figyelni: jelen esetben látszik, hogy új termékről van szó (Item condition: New), 269 forintba kerül darabja (Price), ingyenes a kiszállás bárhová a világon (Free Shipping), és amire még érdemes ránézni, az az eladó személye. Eszerint a hirdető eddig 99 százalékos pozitív visszajelzést kapott.

Azt, hogy kitől érdemes vásárolni, a visszajelzések alapján szűrhetjük le a legkönnyebben. Ebben segít a visszajelzéseket mutató százalékos érték, de ha a felhasználóra rákattintunk, korábbi vásárlók szöveges értékeléseit is elolvashatjuk.

Az eBay fogyasztóvédelmi előírásai miatt pedig attól sem kell félni, hogy a hagyományos apróhirdetési visszaélések megtörténhetnek: noha itt is előre kell fizetni, amennyiben a vásárló nem kapja meg a terméket, úgy az eBay megtéríti a kárt. Ugyanakkor az ilyen esetek nem jellemzőek, hiszen a vásárló kommentálhatja és értékelheti az eladót, aki jövőbeni üzletei miatt törekszik az elégedett ügyfelek gyűjtésére.

Ez a fülhallgató is 269 forint. Ha nem a legjobb, akkor is megéri, és ebben még valahogy a kiszállítás díja is benne van.

A fizetési mód sem bonyolult: csupán készíteni kell egy PayPal-fiókot, amit társítani kell a bankkártya-adatokkal. Vásárláskor az eBay rögtön átirányít a Paypal-ra, ami pedig 1-2 gombnyomás után levonja a számláról a megfelelő összeget, ezt pedig az eBay azonnal érzékeli. Az első beállítás után a rendszer gördülékennyé válik, a fizetés 1 perc alatt elintézhető. A megvásárolt termékek kiszállítási ideje változó, Kínából nagyjából 3-4 hét alatt kapjuk meg a csomagokat, de ha közelebbi országból rendelünk, ez akár néhány napra is módosulhat.

Mivel „mindent Kínában gyártanak”, a kínai eladó nem jelenti azt, hogy bóvlit vennénk. Teljesen eredeti, márkás termékeket vásárolhatunk, habár a garancia érvényesítése a visszaküldés miatt bonyolultabb lehet, mint itthon visszamenni a szaküzletbe. Számos termék van azonban, aminél ez nem komoly kockázat, ezekkel pedig bárki jelentős összegeket spórolhat meg magának. Érdemes tehát kipróbálni vagy ezt az oldalt, vagy valamelyik másikat, mert van még néhány, ami jól működik.