Illegális rabszolgatelepek felszámolásába kezdett Toroczkai László

Az egész Alföldet érinti a probléma, felbecsülni sem lehet hány hasonló telep működhet az országban.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere kiterjedt razziát szervezett a világtól jórészt elzárt tanyavilágban. Összesen hat helyszínen tartottak ellenőrzést. Az elképesztő állapotokról Facebook-oldalán számolt be:

"Széleskörű hatósági ellenőrzést, razziát tartottunk ma féltucatnyi ásotthalmi tanyán, mert tudomásunkra jutott, hogy Romániából, egészen pontosan Erdélyből, Székelyföldről az ásotthalmi hatalmas tanyavilágban megjelent kisebb számú magyar ajkú cigány kolóniák körül számos szabálytalanság, törvénytelenség van, amelyek ma be is bizonyosodtak.

Sajnos az egész magyar alföldre jellemző, hogy rengeteg ilyen kolónia kezd kialakulni, mert egy kis profit érdekében sokszor illegálisan, rabszolgaként dolgoztatják az erdélyi cigány embereket. A munkát elvégző cigányok ugyanígy veszítenek ezen az egészen, mint a magyar emberek, csupán az illegális "munkaközvetítő", luxusautókkal járó cigányvajdák és néhány fösvény vállalkozó nyer ezen az egészen.

A hétfői ellenőrzés során megdöbbentő dolgokat tapasztaltunk, szemetet, mocskot, közegészségügyi veszélyhelyzetet, a szobában kecskékkel együtt élő lakókat éppúgy, mint engedély nélküli építkezést, feketén dolgozó lovaskocsis jövevényt. Mindezt felszámoljuk, megszüntetjük, a bűn, az igénytelenség, a fertő nem verhet gyökeret a mi vidékünkön."