Íme a bizonyíték: hazudott Áder, rokona Győrköséknek

Győrköséknek rosszul esett, hogy a köztársasági elnök letagadta őket.

Tisztában vagyunk vele, hogy "senki nem válogathatja meg a rokonait", meg "senki nem tartozik felelősséggel a távoli rokonai cselekedeteiért", azt viszont nem tudjuk elfogadni, hogy a bizonyított állításainkat alaptalan híresztelésnek, lejárató kampánynak nevezzék. Felháborítónak tartjuk, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) "valótlanság" állításával, hazugsággal vádol meg minket, és "jogi elégtétellel" fenyegetőzik
 
Mint világosan leírtuk a legutóbbi cikkünkben, a rokonságot bemutató családfán látható "minden adat hiteles forrásból, eredeti anyakönyvekből származik, amelyeknek fényképmásolata a birtokunkban van". Bár nem szerettük volna ország-világ előtt bemutatni ezeket, most kénytelenek vagyunk megtenni.
 
Az alábbi Preziben az egyes kapcsolatokra kattintva megtekinthetőek a levéltárakban bárki számára szabadon elérhető eredeti anyakönyvi adatokról készült fényképeink. Hogy ne legyen bonyolult, csak a közvetlen kapcsolódási pontokat mutatjuk be, a legfontosabb vonatkozó adatokat kiemelve. (Érdemes teljes képernyőre váltani a jobb alsó sarokban található ikonra kattintva, lapozni pedig a Prezi alján látható nyilakkal lehet. Netsebességtől függően egy-két percet igénybe vehet, míg elkezdődik kattintás után)
 

(A bemutatott anyakönyvek fényképei letölthetőek ITT, ITT, ITT, ITT, ITT és ITT.)

Közjogi értelemben...

Az államfő a legutóbbi cikkünkben is bemutatott családfa nyomán az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz (AH) fordult, amely a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak (TIBEK), illetve a Terrorelhárítási Központnak (TEK) a részvételével azonnal elvégezte az államfő nemzetbiztonsági átvilágítását, majd ennek eredményét bemutatta a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülésén.
 
Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke így összegezte az ülés utáni sajtótájékoztatóján: "a leghatározottabban azt állítom, hogy a bőnyi emberölés elkövetője nem áll rokoni kapcsolatban közjogi méltósággal, és politikai kapcsolatban sem áll parlamenti párttal vagy közjogi méltósággal". Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke pedig "álhírnek" nevezte azt az állítást, hogy Áder János rokona Győrkös Istvánnak. 
 
Persze, közjogi értelemben Áder Jánosnak valóban nem rokona a rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István. Mi is leírtuk, hogy nem vérrokonok. Ifjabb Győrkös Istvánnal, Győrkös Kolossal és az édesanyjukkal azonban igen. Azt pedig mindenki ítélje meg, hogy rokonnak nevezi-e (nem közjogi értelemben) a másod-nagynénjének a férjét, másod-unokatestvérei vér szerinti édesapját...

„Rosszul esett a János reakciója”

"Azt kellett volna mondani, hogy igen, a rokonom, és nincs többet mit hozzáfűzni. Mondja azt, hogy ez van, ezzel nem tudok mit csinálni, de ez a helyzet" - mondta el portálunk érdeklődésére Győrkös Kolos, Győrkös István egyik fia, akit megkerestünk, hogy megtudjuk, mit szól a napvilágra került információkhoz, és ahhoz, hogy Áder János hazugságnak nevezte azokat.
 
Készséggel válaszolt kérdéseinkre a rokonsággal kapcsolatban, mert látta az általunk készített családfát, és azt teljesen helytállónak tartja. "Anyu is látta, azt mondta, hogy teljesen tökéletes. Neki is rosszul esett a János reakciója" - tette hozzá. 
 
Hangsúlyozta, hogy ugyan vér szerinti rokonságban nincsen az apja és a köztársasági elnök, de szerinte a szülei házassága révén rokoni kapcsolatba kerültek. "Ő vér szerint nem, persze, de én és a testvéreim, valamint édesanyám vérrokonságban vagyunk vele" - mondta, majd így folytatta: 
"Gyerekként játszottam is vele. Sokat voltam Maglócán és Csornán is, öcsém és bátyám is. Az Annamari (Áder János nővére - a szerk.) vigyázott ránk. Az öcsémmel sokat nyaraltunk ott." 
Megtudjuk azt is, hogy a nagyapja korai halála miatt ő és az édesanyja "az Illés bácsinál" (Áder János édesapjának a keresztapja, a köztársasági elnök nagyapjának másik testvére - a szerk.) voltak sokat. "Ő egyébként csendőr volt, akit agyba-főbe vertek a kommunista rendszerben" - tette hozzá. Azt is elárulta, "kiskölyökként" sokat találkozott "Pölöskei Gábor focistával is Illés bácsinál". Ő Áder Annamáriának, a köztársasági elnök nővérének, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnökének a férje.
 
"Például a Jánosnak az öregapja, András asztalos volt és méhész, és én akkor határoztam el, hogy méhészkedni fogok, amikor náluk voltam" - tudtunk meg egy újabb személyes vonatkozást Győrkös Kolostól. "Ma már legfeljebb csak temetéseken futunk össze" - felelte, mikor arról kérdeztük, hogy mennyire élő az Áder János ágával való családi kapcsolat. 
 

Hősi halott a családban

Mint kutatásaink során megtudtuk, Áder István, a köztársasági elnök nagyapjának testvére, Győrkös Kolos nagyapja a második világháború alatt kétszer is megsebesült. Több kitüntetése is volt, és többször visszatért a frontra. Sok fejtörést okozott nekünk az, hogy bár két anyakönyvi forrás is alátámasztotta, hogy azt az Áder Istvánt találtuk meg, akit kerestünk a családok közötti rokonság kapcsán, a hadisírok hivatalos nyilvántartásában viszont az szerepel, hogy 1942. július 4-én (egy évvel a házasságkötése és másfél évvel a gyermeke születés előtt) elhunyt Gnilinszkije Dvorinál. Az oroszországi Rudkinóban még egy márványtábla is őrzi ezt napra pontos dátumot, ugyanakkor korabeli iratok szerint nem hunyt el ekkor, amit az unokája, Győrkös Kolos is megerősített. A megtalált iratok alapján úgy tűnik, hogy 1944 júliusában tűnt el, majd augusztusi vélelmezett elhalálozási időponttal nyilvánították holttá. Elhatároztuk, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Áder István halálának körülményei, helyszíne és ideje pontosításra kerüljön. Úgy gondoljuk, hogy ha már erre a felfedezésre jutottunk, akkor kötelességünk elősegíteni egy hősi halott emlékének pontosabb megőrzését. Ennek eredményeiről be fogunk számolni.

Kockázat vagy sem?

Lázár Jánost a csütörtöki Kormányinfón megkérdeztük, hogy az MNA állítólagos "fegyverarzenáljára" való lecsapás után sem tartja-e nemzetbiztonsági kockázatnak, hogy a szervezet egyik vezetője, ifjabb Győrkös István a köztársasági elnök, Áder János másod-unokatestvére. Kovács Zoltán kormányszóvivő már kezdett volna visszatérni a KEH nyilatkozatára, Lázár viszont azzal mentette a helyzetet, hogy nem kívánja kétségbe vonni "az Alfahír családfakutatását", ellentétben Németh Szilárd egy nappal korábbi megnyilvánulásával, aki "egy szélsőjobboldali portál álhírének" nevezte kutatásunkat.
 
További kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta azt is, hogy szerinte az MNA "nem jelent erős társadalmi kihívást és nemzetbiztonsági kockázatot". Ennek némileg ellentmond az, ahogy aznap este az Andy Vajna kormánybiztos által vezetett TV2 Tények című hírhamisító műsorban arról készítettek összeállítást, hogy a TEK "majdnem 5000 lőszert és gépkarabélyokat is talált annál a két férfinál, akik összeköthetőek a Magyar Nemzeti Arcvonallal".
 
Az Index október végén arról írt, hogy "az orosz katonai hírszerzés, a GRU (Glavnoje Razvedivatyelnoje Upravlenyije) emberei kapcsolatban álltak a Győrkös István vezette MNA-val", valamint "korábban orosz diplomaták is részt vettek a Győrkös-féle csapat airsoftos gyakorlatozásaiban". 
 
A Magyar Nemzet pedig csütörtök reggel azt írta, hogy Áder János másod-unokatestvére, ifjabb Győrkös István "az egyike annak a tizenegy gyanúsítottnak, akinél kedd hajnalban összehangolt razziát tartott az ország több pontján a Terrorelhárítási Központ (TEK)", amely során "sorozat- és maroklőfegyvereket, valamint robbanóanyagot foglaltak le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai". A védőügyvédje a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy ügyfele nem tett vallomást, de miután "nem követett el bűncselekményt", panasszal élt a gyanúsítás ellen.
 
 
Természetesen könnyen lehet, hogy Lázár Jánosnak van igaza, és az MNA semmiféle nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent, hiszen látványos videók ide vagy oda, láttunk már pár PR- vagy épp melléfogást a TEK részéről, és a sajtóban felturbózott hírek és ott látott képek után sem tudhatjuk, hogy a "fegyverarzenálnak" nevezett gyűjteményből (ha az egyáltalán összeköthető az MNA-val) mennyi volt az illegálisan tartott éles fegyver, az airsoft-eszköz, az engedélyhez nem kötött hatástalanított fegyver vagy az engedéllyel tartott éles fegyver. A rendőr halálával végződő bőnyi lövöldözés körülményei pedig még korántsem tisztázottak. 

Miért írtunk a rokonságról? 

Nehéz elhinni, hogy bár bebizonyítottuk, hogy miként áll fenn az Áder- és a Győrkös-család rokonsága, még ezek után sem azt a tisztességes utat választja a köztársasági elnök és annak hivatala, hogy elismeri a rokonságot, (amit elvárt volna Áder János másod-unokatestvére is) majd hozzáteszi (feltéve, hogy így van), hogy már nem tart fenn semmilyen kapcsolatot másod-nagynénje családjával, és nem is támogatja az MNA tevékenységét. Ez lenne a logikus és erkölcsileg elfogadható magyarázat, és ez az, amit egyébként mi is feltételeztünk, hiszen az előző cikkünkben szó szerint ezt írtuk: 
"Azt akarjuk-e mondani, hogy összefüggésbe hozható a köztársasági elnök (vagy a KLIK elnöke) a rendőrgyilkossággal vagy éppen a Magyar Nemzeti Arcvonallal? Nem." 
Mint azt legutóbb is világossá tettük, cikkünket azért írtuk meg, mert a rendőrgyilkosságot, valamint az MNA-t a Fidesz médiája az összes rendelkezésre álló felületén olyan nevetséges indokokkal próbálta meg összekapcsolni a Jobbikkal, mint például, hogy egy 2011-ben készült kép szerint Vona Gábor ifjabb Györkös Istvánnal látható egy rendezvényen, amit az iráni nagykövetségen tartottak (egyébként több fideszes képviselő részvételével). Azt írtuk, hogy ezeknek a "kapcsolatokat" bemutató cikkeknek tényleg csak akkor van hírértéke, ha a pletykaként régóta ismert Áder-Győrkös rokonságnak is, amelynek mi utánajártunk.
 

Lesz következmény?

Ezúton is kérjük a KEH Sajtóigazgatóságát, azon belül is Altorjai Anikó igazgató asszonyt, hogy ne adjanak a szánkba olyat, amit nem mondtunk, és legfőképpen ne nézzenek se minket, se az olvasóinkat hülyének. Ha lejárató kampányt, alaptalan vádaskodást keresnek, vagy olyanokat, akik "egy szolgálatteljesítés közben életét vesztett rendőr ügyét egyesek becstelen gyanúsítgatásra igyekeznek felhasználni", akkor nézzenek körül a köztársasági elnök úr párttársai által üzemeltetett Habony-médiában, amihez a legutóbbi cikkünk legvégén néhány konkrét támpontot is adtunk. 
 
Reméljük, hogy az ország legfőbb közjogi méltóságában van még felelősségérzet arra vonatkozóan, hogy az a Fidesz, amelynek 1988 óta tagja, korábban kampányfőnöke, választmányi elnöke, ügyvezető alelnöke, frakcióvezetője, országgyűlési és EP-képviselője volt, milyen országot épít. Csak halkan jeleznénk a Sándor-palota irányába, hogy lehet, hogy annak, ki csak helikopterrel száll fölébe, annak térkép e táj, de ne rá hallgasson, ne őt kövesse, itt már régóta nem a polgári Magyarország épül, és a nemzeti együttműködés rendszere is csak megvalósítatlan álom maradt. Ha hisz abban, amiben talán tíz-húsz éve még igen, akkor lépjen fel a hazugságokra épülő rendszer ellen, és ne az élére álljon annak! 
 
Úgy gondoljuk, hogy a Sajtóigazgatóság által is hangoztatott "köztársasági elnöki intézmény tekintélyének megóvása" ott kezdődik, hogy nem hazudunk az újságíróknak. Már pedig Áder János hazudott, amikor azt írta a KEH a közleményében, hogy "semmilyen személyes kapcsolatban nem volt és most sincs a családdal". 
 
Várjuk a Köztársasági Elnöki Hivatal bocsánatkérését. Elsősorban minden magyar állampolgártól kérjenek bocsánatot, mert attól függetlenül, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal szemrebbenés nélkül hazudik, még nem kell, hogy ez megszokott legyen Magyarországon. Másodsorban a magyar média egészétől is kérhetnek, mert már másodjára járattak körbe velük egy nyilvánvaló hazugságot, és ásták alá a média igazmondásába vetett bizalmat, ami persze nem csoda, hogy a Habony-médiának köszönhetően így is megtépázott. Harmadsorban pedig mi is megköszönjük, ha nem kevernek össze a Fidesz pártmédiájával, és visszavonják azt a vádat, hogy egy tragikus ügyből lejárató kampányt végeznénk. 
 
A hazai média helyzete siralmas állapotban van. A fideszmédia mindennapossá tette a hazugságot és a gátlástalanságot. Orbán Viktor úgy építi fel a médiabirodalmát, hogy az ahhoz tartozó médiumokban többnyire semmilyen erkölcsi és etikai korlát nincs. Az Alfahír sem eddig, sem ezután nem hajlandó az ő eszközeikkel dolgozni, nem akarunk a lejáratás terén versenyre szállni velük, arról nem is beszélve, hogy egészen biztosan legyőznének a rutinjukkal. Ha tévedtünk volna, elismernénk, és elnézést kérnénk. Csakhogy nem tévedtünk. Pláne nem hazudtunk.