Bécsi rendőrkapitány: a lelőtt merénylő az Iszlám Állam szimpatizánsa volt

Bécsi rendőrkapitány: a lelőtt merénylő az Iszlám Állam szimpatizánsa volt

A merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa volt - közölte reggeli sajtóértekezletén az osztrák belügyminiszter és a bécsi rendőrfőkapitány, ugyanakkor a nyomozás érdekeire hivatkozva, részletekbe nem bocsátkoztak.

Bécsi terrortámadás - négyre nőtt az áldozatok száma

A bécsi terrortámadás egyik kórházban ápolt civil sérültje, egy 40 és 50 év közötti nő életét veszítette, ezzel négyre nőtt a merénylet civil áldozatainak száma - közölte kedd reggel az osztrák belügyminiszter. Karl Nehammer a merénylet gyors felderítését ígérte sajtóértekezletén, és részvétét nyilvánította az agyonlőtt civil áldozatok - két férfi és két nő - hozzátartozóinak.

Bécsben ezer rendőrt vetettek be esetleges további merénylők felkutatására és az eset kivizsgálására. A hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy kerüljék el a belvárost.

"Nem zárható ki, hogy van még szökésben elkövető"

- jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter. Elmondta, hogy a lelőtt merénylőnél egy lőfegyver volt, illetve egy robbanóöv utánzata. Ez utóbbival valószínűleg a férfi további pánikot akart kelteni.

A  Bécsi Egészségügyi Szövetség legfrissebb közlése szerint tizenhét sebesültet ápolnak bécsi kórházakban. Többségük lőtt sebekkel került be, de olyan is akad, aki vágott sebekkel került kórházba. Tízen közepesen súlyos és könnyebb sebeket kaptak. A helyzet lelkileg is megterhelő, a kezeltek sokkos állapotban vannak. A merényletben megsebesült rendőr állapota továbbra is stabil, de kritikus.