Itt a Trainspotting 2 teasere, Megan Fox felmond, Ridley Scott westernezik – hírek a filmes világból

Ezek az érdekfeszítő események gazdagítják az Álomgyár szorgos munkásainak életét.

Megan Fox búcsút mond a filmezésnek? 

Úgy érzi Megan Fox, hogy nincs túl nagy jövője Hollywoodban. De ez még csak nem is érdekli, mert amúgy sem rajong a színészetért. Azzal is tisztában van, hogy talán csak rendkívül vonzó külseje miatt kap szerepeket, de ezzel sem hajlandó foglalkozni. „Nem vagyok buta színésznőcske, de nem érdekel, ha csak azért keresnek meg, mert jól nézek ki” – mondta a FemaleFirst női portálnak adott interjújában. „Már régen elrendeztem magamban, hogy ha érdekelne, mi a kritikusok véleménye és mit mond a közönség, csak fölöslegesen stresszelnék, és folyton az izgatna, hogyan tudnám szétzúzni ezt a sztereotípiát. Azért csinálom ezt az egészet, mert általában élvezni szoktam a forgatásokat, és úgy fogom fel, hogy ez is csak egy munka.”

A harmadik gyermekét váró színésznő mostanában úgy érzi, válaszúthoz érkezett. „Próbálom kitalálni, ezentúl mivel szeretnék foglalkozni, mert Hollywood nem olyan hely, ahol idősebb színészeket is foglakoztatnak, különösen akkor nem, ha nőről van szó.” Megan Foxot hamarosan a Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból című akciófantasyban láthatjuk június 30-tól, amelyben ismét a címszereplők barátját, April O'Neal tévériportert alakítja. Ez alapján az interjú alapján talán most látjuk majd utoljára a vásznon.

Itt a Trainspotting második részének teasere…

… bár nem sok újat tudunk meg belőle. Igazából nem is teaser, hanem az első részből néhány jelenet összevágva 46 másodpercben, Iggy Pop Lust of Life-jával aláfestve. Ewan McGregort, Ewen Bremnert, Jonny Lee Millert és Robert Carlyle-t láthatjuk benne Renton, Spud, Sick Boy és Begbie szerepében, és valószínűleg azért pont ma jött ki, mert ma kezdték el a film forgatását. Nagyon szellemes, nem igaz?
 
A film történetéről annyit tudni, hogy lazán épül Irvine Welsh 2002-es Porno című regényére. A könyvben Renton, miután pár évig egy nightclubot üzemeltetett Amszterdamban, visszatér Skóciába; Sick Boy egy ellenállhatatlan ötlettel támadja meg: hogy forgassanak pornófilmet. Ez persze nem túl sok információ, de legalább elkezdett forogni a film, sokáig ugyanis nem lehetett tudni, egyáltalán lesz-e belőle valami.

Elérkezett az idő: a Szikla saját YouTube-csatornát indít
 
Két filmet is forgat mostanában Dwayne Johnson: a Halálos iramban 8-at és a Baywatchot, na meg persze továbbra is hajnali 4-kor kel, ráadásul ébresztőóra-app készítésével szórakozik, de úgy látszik, még így is marad szabadideje. Még a nyáron elindítja YouTube-csatornáját producercége, a Seven Bucks Digital Studios égisze alatt, és exkluzív tartalmakkal fogja bombázni a net népét. Szórakoztató, provokatív és durván vicces videók jönnek – legalábbis így fogalmaz Johnson az Instagramon új vállalkozásának beharangozójában.
 
A produkciók egy részében ő maga is szerepelni fog, ugyanakkor a csatorna nagyszerű lehetőséget nyújt arra is, hogy fiatal tehetségek mutatkozzanak be, akiket Johnson majd felkarol, és egyengeti pályájukat. A Baywatch-ra és a Halálos iramban 8-ra még várni kell (ezeket jövő áprilisban és májusban mutatják be nálunk a tervek szerint), de hamarosan láthatjuk a Sziklát, mégpedig a Központi hírszerzésben Kevin Hart komikus oldalán. Utóbbi film június 16-án debütál a hazai mozikban. 

Az X-Men rendezője szerint innentől mindenki mindenki ellen játszik

Bryan Singer Az X-Men – Apokalipszis bemutatója előtt Londonban azt nyilatkozta, hogy az új X-Men kaland felveszi a versenyt a DC Entertainment univerzumával, de a Marvel X-men-en kívüli részével is. „Az X-Men-univerzum miden porcikájában legalább olyan nagy, mit az övék” – nyilatkozta a rendező, akinek ötletei alapján már 9 mutánsos film készült. Sőt, még csak most jött bele igazán: mint mondta, most, hogy Az eljövendő múlt napjaival sikeresen megkavarták a kronológiáját, így, ahogy ő mondta, "végtelen számú lehetőség nyílt.”

A számtalan lehetőség között most arról kérdezgetik a legtöbben, hogy vajon Deadpool csatlakozik-e az X-Men csapathoz, de a rendező szerint ezzel nagyon óvatosan és finoman kell bánni: Deadpool gúnyos humora és az X-Men filmek elszánt akcióhősei között túl nagy a távolság. Azért nem veti el teljesen a találkozás lehetőségét: az X-Force történetvonal bevonásával talán erre is sor kerülhet.
 
Bryan Singer azt is elárulta az újságíróknak, hogy az Apokalipszis után (mely a nyolcvanas években játszódik, és minden eddiginél különlegesebb akciójeleneteket ígér), a kilencvenes években folytatódhat a sorozat. És akkor valószínűleg új mutánsok is érkeznek… Persze ez még a jövő zenéje, ami most aktuális, hogy az X-Men – Apokalipszis csütörtöktől (május 19.) már a hazai mozikban is látható.

Ridley Scott újabban westernben utazik

Ridley Scott egyszerre kalandozik az űrben és a jövőben, de most a Twentieth Century Foxszal leszerződött egy westernre is: a Wraiths of The Broken Land című regényt adaptálja a filmvászonra, Drew Goddard-ral összefogva – azzal az íróval, akivel a Matt Damon főszereplésével készült Mentőexpedíció forgatókönyvét is készítette.
 
 
Igaz, a két történetet univerzumok választják el egymástól. Ez a sztori a 20. század elején, a mexikói határ közelében játszódik, ahol egy csapat férfi összefog, hogy visszaszerezzék elrabolt nőrokonaikat. Miközben keresztülvágnak a puszta vidéken, nem kímélnek senkit és semmit: félredobják minden erkölcsi érzéküket, vadak és brutálisak lesznek. A Mentőexpedíció elsöprő sikert aratott, több mint 600 millió dollárt hozott meg egy Golden Globe-díjat és hét Oscar-jelölést, így a stúdió természetesen sokat vár a Scott-Goddard duótól. A szereposztásról egyelőre nem érkeztek hírek, de Ridley Scottnak alaposan be is kell osztania az idejét, hogy sort keríthessen rá: producerként felügyeli a Szárnyas fejvadász második részének előkészületeit, és gőzerővel dolgozik az új Alien-filmen, a Covenant-on, melyet hamarosan Ausztráliában fognak forgatni, és 2017-ben kerül a mozikba.