Jared Leto elmebeteg Joker, Scarlett Johansson japán lesz, Thor nem vetkőzik - hírek Hollywoodból

A Harry Potter-prequelt várjuk a legjobban. Hogy miért? Trailer a cikkben!

Chris Hemsworth nem villant kockahasat (se) a legújabb filmjében

Szigorú kritika érte A Vadász és a Jégkirálynő című akciófantasy alkotóit: a rajongók azt rótták fel, hogy a főszereplő Chris Hemsworth soha nem látható félmeztelenül, pedig a kigyúrt sztár nagyon jól mutat minimális öltözékben. A támadásra a legilletékesebb személy, a film háromszoros Oscar-díjas jelmeztervezője, Colleen Atwood válaszolt. Hogy Thor megformálója nem villant, annak egészen banális oka van a jelmeztervező szerint nagyon furán vette volna ki magát, ha a hős levetkőzik, mivel a film cselekménye sarkvidéki tájakon játszódik, ahol mindenki kénytelen nyakig felöltözni.
 
 
"Hülyén nézett volna ki, ha félmeztelenül rohangál a jégmező közepén" - mondta. "Tartani kellett magunkat a történet valóságához, és a többit a nézők képzeletére bíztuk."
 
A Vadász és a Jégkirálynő Hemsworth mellett három élvonalbeli hollywoodi színésznőt is felvonultat: a rosszak csapatát Charlize Theron és Emily Blunt erősíti, a Vadász barátnője pedig Jessica Chastain. Akinek az érdeklődését felkeltette a film, már mehet is a moziba, ugyanis tegnap debütált Magyarországon a produkció.

Tragédia történt Tom Cruise új filmjének forgatásán

Tragikus esemény fűződik Tom Cruise legújabb filmjéhez: a Mena utolsó forgatási napján lezuhant a kolumbiai dzsungelben egy kisgép, amely két stábtagot szállított. A pilóta és Alan Purwin kaszkadőr életét vesztette. Most Purwin özvegye beperelte a filmet gyártó négy céget, arra hivatkozta, hogy a pilóta nem volt kellően felkészítve a repülésre és a forgatás rendjét szabályozó szerződések szerint nem is vezethette volna a gépet. 
 
A Mena megtörtént eseményeken alapul. Tom Cruise azt a pilótát alakítja, aki a nyolcvanas években a kolumbiai drogkartell futárja volt, aztán a CIA beszervezte, és attól fogva már a hatóságoknak dolgozott. A film rendezője Doug Liman, aki többek között az első három Bourne-film producere volt (A Bourne-rejtélyt rendezőként is jegyzi), legutóbbi rendezése pedig A holnap határa volt, szintén Tom Cruise főszereplésével. A film premierjére még várni kell: csak jövő januártól lesz látható a hazai mozikban.

IGAZI PSZICHOPATA JOKER LESZ JARED LETO AZ ÖNGYILKOS OSZTAGBAN

Mint az igazi színészóriások, Jared Leto sem bízta a véletlenre Joker karakterének megformálását: a Suicide Squad forgatása során mindenre hajlandó volt, hogy jó Joker váljék belőle. Márpedig a jó Joker őrült, kegyetlen és a lelkiismeretet hírből sem ismeri. Magyarul pszichopata.
 
"Sokat tanultam a szerephez" nyilatkozta nemrég az Oscar-díjas színész-zenész Jared Leto. "Először szakemberekkel, orvosokkal, pszichiáterekkel beszéltem, azután olyanokat kerestem meg, akik borzasztó bűnöket követtek el: elmegyógyintézetekbe, börtönökbe jártam, beszélgettem velük, próbáltam ellesni minden szemvillanásukat. És végül eldobtam az egészet, és elkezdtem alapjaiból felépíteni önmagamat: úgy is maradtam egy jó ideig."
 
 
Értendő ezalatt, hogy Leto az egész forgatás alatt Jokerként működött, és ez alaposan meg is viselte a kollégáit. "Én most ismerkedtem meg Jared Letó-val – nyilatkozta a múlt héten Will Smith, aki a mesterlövészt, Deadshotot játssza az év talán legőrültebb, leglátványosabb filmjében, melyben a rossz szuperhősök együtt küzdenek egy jó ügyért. "Kiderült, hogy nagyon jó fej srác. De a forgatás alatt valaki egészen más volt velünk: az igazi Joker..." Augusztusban csekkolhatjuk is, feláll-e a hátunkon a szőr az alakításától.

Scarlett Johansson japán lesz

Van egy aprócska probléma a Ghost in the Shell című filmmel, mert a kultikus japán mangából, illetve animesorozatból készülő hollywoodi adaptációban csupa fehér színész szerepel. A főhőst, Kuszanagi Motokót, a félig ember, félig robot rendőrtisztet Scarlett Johansson alakítja, aki meg aztán végképp nem tipikus ázsiai alkat. De a huszonegyedik században vagyunk, így aztán még a végén valódi japán is lehet belőle: a hírek szerint a stáb olyan szoftvert tesztel, amely keletiessé alakítja a színészek arcát. Ha valóban alkalmazzák az eljárást, a szereplők úgy fognak kinézni, mintha az egyik szülőjük japán, a másik pedig európai lett volna. 
 
A Ghost in the Shellnek mint popkulturális jelenségnek Magyarországon is van kis számú, de annál lelkesebb rajongótábora. Az első anime, vagyis animációs film Páncélba zárt szellem címmel jelent meg DVD-n. Az eredeti mangasorozat története a nem túl távoli jövőben, a negyedik világháború után játszódik. Motoko őrnagy a kiberrendőrségnél dolgozik, és egy hackert akar elfogni, aki be tud hatolni az emberek tudatába, hogy manipulálja őket. A Johansson főszereplésével készülő filmet már javában forgatják a csodálatos Új-Zélandon, de - már csak a fentiek miatt is érhető okokból - csak jövő márciusban debütál a mozikban.

ÚGY TŰNIK, A PIROS AZ ÚJ ZÖLD

Az Angry Birds – A film című mozit május 12-én mutatják be nálunk, és főszereplője, a Piros nevű mérges madár a zöld ügy mellé állt. A múlt hónapban maga az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun jelentette be, hogy Piros a zöld ügyek tiszteletbeli nagykövete lesz.
 
 
Azóta több mint 20 országban járt, hogy reklámozza az #AngryBirdsHappyPlanet kampányt, és mindenkit arra bíztasson, hogy saját maga is tegyen a klímaváltozás ellen. A történelmi jelentőségű Párizsi klímacsúcson elfogadott egyezmény aláírásának alkalmából az ENSZ most egy bélyegsorozatot is kiadott, amelyen Piros szerepel.
 
Az ügyet természetesen nemcsak a Piros, hanem a filmet gyártó Sony Pictures Entertainment valamint a film alkotói, a Pirosnak hangját kölcsönző Jason Sudeikis és kollégái, Josh Gad és Maya Rudolph is képviseli. 

David Hasselhof attól tart, nem marad elég pénze nyugdíjas éveire. Kac. Kac.

Pont tíz éve fizet feleségtartást David Hasselhof, és úgy gondolja, most már eleget perkált. Beadványt nyújtott be a bíróságon, hogy ne kelljen továbbra is havi 21 ezer dollárt (5,9 millió forint) utalnia Pamela Bachnak. A Baywatch egykori (és mostani) sztárja azzal indokolta kérelmét, hogy havi jövedelme mindössze 112 ezer dollár, és mivel 63 éves, már a nyugdíjas évekre kell gondolnia. Hasselhof hollywoodi fogalmak szerint valóban nem keres sokat, ám lehet, hogy újra beindul a karrierje, mert szerepel a Baywatch új moziváltozatában, amelyet jelenleg is forgatnak Floridában - nálunk 2017 májusában fogják majd bemutatni. Addig meg izgulhatunk, hogy szegény Hasselhof éhen ne haljon. 

George Clooney kegyetlen, ha szivatásról van szó

A felejthetetlenül, utánozhatatlanul sármos Ross dokit, azaz George Clooney-t a Pénzes cápában láthatjuk viszont a mozivásznon május 26-tól. A Jodie Foster rendezésében Clooney és Julia Roberts főszereplésével készült thrillernek lesz még egy fontos szereplője: a tévéstúdióban élő adásban túszokat szedő fiatalembert alakító Jack O’Connell, aki a Skins sorozatban és a Rendíthetetlen-ben lett híres. O'Connell elmesélte: nagyon zavarban volt, amikor elkezdődött a közös munka Clooneyékkal.
 
"Kezdetben dadogtam és pirultam, amikor George Clooney-val próbálni kezdtünk. Viszont szerencsére mindkettőnknek vannak ír felmenői és szeretünk baseballról dumálni, szóval hamar közel kerültünk egymáshoz. De a barátság kevés. George nem kímélt." 
 
 
A vicceskedő Clooney kapva kapott ugyanis az alkalmon, amikor O’Connell az akciójelenetek felvétele előtt fekvőtámaszokkal készült - így hozta hangulatba magát. Ezt a stáb el is fogadta, és tisztelte, de egyszer mégis egyre hangosabb nevetés kísérte a bemelegítését. Felnézett: George Clooney állt mellette és talajtorna gyakorlatokat adott elő az 1930-as évek modorában. "Neki a film bevezető jeleneteiben táncolnia kellett. Amikor láttam, hogy a két táncos csajjal gyakorol, eszembe jutott, hogy visszavághatnék. De úgy láttam, hogy nagyon koncentrál. Inkább békén hagytam. Ennyire még nem vagyunk jóban..."

Borzolják a Harry Potter-rajongók kedélyeit

A J. K. Rowling kiapadhatatlan fantáziájából született varázstörténetek legújabb epizódja a Legendás állatok és megfigyelésük című film lesz, amely az 1920-as években történik, akkor, amikor Harry Potter, Ron és Hermione még tervben sem voltak. Viszont a többi boszorkány- és varázslókarakter akár már simán élhetett... A film főszereplője Göthe Salmander lesz, aki a történet szerint az Egyesült Államokba utazik új, különleges lények után kutatva. A Salmander tanár úr amerikai segítőjét játszó Dan Fogler egy néhány napja adott nyilatkozatában azt sejtette, hogy alapos esély van rá, hogy találkozhatunk a jól ismert figurák fiatal kiadásával. "Ahogy halad előre a történet, pár régi kedvenc figura is szóba fog kerülni" – rejtélyeskedett Fogler. "És találkozhatunk is velük fiatalon."

A film új előzeteséből pedig az derül ki, hogy Göthe Salmander Dumbledore professzor egyik kedvenc diákja volt a Roxfortban… Annyi biztos, hogy a Harry Potter-világot nem lehet megunni: a prequel (ha egyáltalán az), novemberben debütál a magyar mozikban.