Jobbikos lett az év alpolgármestere

Díjat nyert az "önkormányzatképes" ellenzéki erő.

Az idén Pécsen megrendezésre kerülő  XXI. Városi Polgármesterek Randevúját, Páva Zsolt a település fideszes polgármestere a városi önkormányzatok legnagyobb hagyománnyal bíró szakmai rendezvényének nevezte. Az eseményt Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntötte.

Fidrus Péter azt mondta, hogy nem a szavak embere, olyan, mint a székely ember, akkor beszél, ha van mondanivalója. Megköszönte Ózd város lakóinak a bizalmat, a szeretetet és a szavazatokat. Megjegyezte: a megválasztása óta eltelt szűk hat hónap kevés ahhoz, hogy maradandót alkosson a közigazgatásban, ezért szerinte a díj elnyerése annak köszönhető, hogy

“egy újféle politikai stílust képviselünk, nyitottak, átláthatóak és elérhetőek vagyunk városunk lakói számára, amit ők a jelek szerint díjaznak, elismernek. Elsősorban tehát a város vezetésében dolgozó kollégáimnak lehetek hálás -élükön a polgármester úrral-, akikkel szorosan együttműködve, elkötelezetten dolgozunk azért, hogy ez a város elindulhasson a szebb jövő irányába.”

- írta Fidrus köszönőlevelében Janiczak Dávidra (Jobbik), Ózd polgármesterére utalva. Hozzátette: “ez a díj megerősít minket abban, hogy jó az az irány, amelyet kitűztünk magunk elé, és amelyen lépésről-lépésre következetesen haladunk, átlépve a sok esetben rossz szándékkal elénk gördített akadályokat, túllépve a gáncsoskodásokon.” A rendezvény után az ózdi városvezetés delegációja a “polgármesterek fasorán” elültetett egy fenyőfát is. Az év jegyzője egyébként Pécs jegyzője, Lovász István lett, az év polgármestere díjat pedig Hajdúböszörmény első embere, Kiss Attila (Fidesz-KDNP) nyerte el.