Jön az ingyen wifi: már dolgozik a minisztérium a jobbikos javaslat megvalósításán

A cél, hogy az ország összes településén legyen legalább egy középületben és legalább egy közterületen nyilvánosan elérhető, ingyenes wifiszolgáltatás.
 
Egy kapcsolódó projekt keretében minden magyar háztartás számára elérhetővé teszik a 30 megabit/másodperces sávszélességű internetet is.
 
Áprilisi hír szerint a projekt 78 milliárd forintos keretösszeggel futott, jelenleg 63 milliárdról ír a Világgazdaság: ennyi támogatásra pályázhattak összesen a kivitelezésre pályázó cégek, melyek a támogatáson túl a szolgáltatások egy részét piaci alapon valósítják meg. A pályázat útján kiosztott támogatásokhoz uniós forrásokat használ fel a kormány. A szélessávú hálózat fejlesztése mellett a nyerteseknek vállalniuk kell, hogy minden érintett település központjában ingyenes wifiszolgáltatást kell biztosítani.
 
A Jobbik két évvel ezelőtt, 2014 novemberében indította útjára az internetbarát települések mozgalmát, melynek keretében az ellenzéki párt által vezetett települések főterein biztosították az ingyenes internet-hozzáférést.