Jövő héten kihallgatják a WikiLeaks atyját

Assange tagadja az ellene felhozott vádakat, szerinte ez csak bosszú.

A november 14-i kihallgatást egy ecuadori ügyész fogja vezetni, de jelen lesz Ingrid Isgren svéd főügyész, az ügyben eljáró vizsgálóbíró-helyettes, illetve egy svéd nyomozó is. Julian Assange-tól - amennyiben hozzájárul - DNS-mintát is fognak venni - közölte a svéd ügyészség.

Assange: ugyanazok pénzelték a Clinton Alapítványt, mint akik létrehozták az ISIS-t

A WikiLeaks alapítója, Julian Assange az RT-n megjelenő John Pilger Specialnak adott exkluzív interjújának előzetesében azzal vádolja Hillary Clintont, hogy félrevezeti az amerikaiakat azzal kapcsolatban, milyen mértékben is támogatják Washington közel-keleti szövetségesei az Iszlám Államot. Az interjúrészletből az is kiderül, hogy ugyanazok pénzéből teremtették meg az Iszlám Államot, mint akik a Clinton Alapítványt támogatják.

A kihallgatás eredményéről az ecuadori ügyészség később írásban fogja tájékoztatni a svéd ügyészséget, amely majd ennek alapján fog dönteni az eljárás további menetéről.

Félelem

Assange tagadja, hogy elkövette a terhére rótt szexuális bűncselekményeket, s attól tart, a vádat csak azért akasztották a nyakába, hogy Stockholm kiadhassa őt Washingtonnak, amely felelősségre akarja vonni amiatt, hogy a WikiLeaks kiszivárogtatott 250 ezer titkos amerikai diplomáciai iratot.