Kamuegyeztetéssel zárta le a témát a Fidesz, kiakadt a Jobbik

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára a köztévében kijelentette: a Fidesz nem egyeztet tovább az ellenzékkel az Alaptörvény-módosításról.

Mindez azért különös, mert a kérdésről eddig egyetlen egyeztetést tartottak, a munkaanyagot pedig néhány órával előtte bocsájtották az ellenzék rendelkezésére.

A Jobbik szerint a Fidesz csökönyössége veszélyezteti a magyar családokat. A párt az alábbi, Mirkóczki Ádám szóvivő által jegyzett közleményt juttatta el portálunkhoz:

A Jobbik arcpirító pofátlanságnak tartja, hogy Tuzson Bence propagandaminisztériumi államtitkár szerint nem kívánnak „tovább” egyeztetni az Orbán-kormánynak túlhatalmat biztosítani szándékozó Alaptörvény-módosító indítványról. Az előterjesztésről ugyanis mindössze egyetlen, ötpártinak meghirdetett megbeszélést tartottak, melyre a munkaanyagot mindössze pár órával a találkozó előtt bocsátották rendelkezésünkre, és amelyről korábban kijelentettük, jelen formájában elfogadhatatlannak tartjuk.

Tuzson Bence nyilatkozatával a Fidesz végérvényesen lelepleződött, mert valójában eszük ágában nincs kompromisszumra törekedni, egy pillanatra sem gondolták komolyan, hogy egy konszenzuson alapuló javaslatot terjesszenek a Parlament elé. Becsapták az ország lakosságát, félrevezették a közvéleményt, egyúttal bebizonyították, a valódi céljuk az, hogy az Országgyűlés elvesse a kétharmados többséget igénylő Alaptörvény-módosítást. Így továbbra is terrorizmussal riogathatnak, mert a szakmai javaslatokkal élő, konstruktív Jobbik, amely a józan, felelős álláspontot képviseli a baloldal terrorveszélyt bagatellizáló, felelőtlen hozzáállása és a Fidesz félelmekre alapozott hatalmi túlterjeszkedése között, nem fog asszisztálni Orbán Viktor rendeleti kormányzásához. A túlhatalomra törő Fidesz a nemzeti erőt hamis, „terroristabarátnak” akarja feltüntetni.

Egy hét alatt a Fidesz egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett: Gulyás Gergely alelnök és Halász János frakciószóvivő késznek mutatkozott a tárgyalásokra, míg Németh Szilárd alelnök és most Tuzson Bence kommunikációs államtitkár is mereven elzárkózott azoktól. A fideszes belharcban utóbbi csökönyösség győzedelmeskedett, ez pedig könnyen veszélybe sodorhatja a magyar családok biztonságát!