Keményen földhöz csapták Venezuela külügyminiszterét?

Venezuela Mercosur-tagságát felfüggesztették, részben arra hivatkozva, hogy a baloldali, caracasi kormány nem tartja tiszteletben az emberi jogokat. Maduro szerint viszont ez a lépés indokolatlan, és puccsal ér fel.

A Buenos Airesben készült felvételeken az látszik, hogy Delcy Rodríguez venezuelai külügyminiszter dulakodik a biztonságiakkal, de olyasmi nem látszik, hogy földhöz vágnák vagy letepernék.

"Súlyosan megsérült. Eltört a kulcscsontja" - mondta mégis Maduro. "Ha kidobnak minket az ajtón, visszamászunk az ablakon" - mondta a külügyminiszter Buenos Airesben.

Rodríguezt végül beengedték az épületbe, ahol találkozhatott argentin kollégájával, de a Mercosur-tanácskozásra nem mehetett be. A venezuelai ellenzék szerint a külügyminiszter lejáratta az országot.

Susana Malcorra argentin külügyminiszter később sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a kétoldalú találkozón elbeszéltek egymás mellett Rodríguezzel, de ő tudatta vele, hogy egy többoldalú találkozóra nem mehet be meghívás nélkül.

Ő nyilván úgy gondolta, hogy joga van jelen lenni, de világosan tudattam vele szóban és írásban egyaránt, hogy nem hivatalos a tanácskozásra

- húzta alá Malcorra.