Képtelenek megszabadulni "bulibáró" elnöküktől a cigány képviselők

Az ülést többek között azért hívta össze 12 képviselő, hogy elmozdítsák és fegyelmi eljárás alá vonják az ORÖ elnökét, Balogh Jánost és több más tisztviselőt.

Vajda László ORÖ-képviselő a csatornának elmondta, hogy az elnök nem visszahívható, így csupán fegyelmi, méltatlansági eljárásokat tudnak kezdeményezni vele szemben, ám ezek bírósági úton megtámadhatók.

Hozzátette:

"Van egy másik mód, amikor saját magától lemond, abban az esetben lehet elnökváltásról beszélni. Mi nem le akarjuk váltani, hanem azokkal a törvényekkel szeretnénk szembesíteni, (…) nagyon sok törvénytelenséget követett el, ezzel szeretnénk szembesíteni. Úgy gondoljuk, hogy ő nem méltó arra, hogy a magyarországi cigányokat képviselje országos szinten."

Korábban portálunk is beszámolt róla, hogy az ORÖ elnöke annak ellenére luxus Audival furikázik, hogy a cigány képviseleti szerv ki sem látszik az adósságból.

Az ORÖ-nek 1,6 milliárd forintot kellene visszafizetnie az Emberi Erőforrások Minisztériumának, mert a gyanú szerint nem rendeltetésszerűen használták fel a felzárkóztatásra szánt uniós támogatásokat.

A karácsonyfa alá: nyomoz a rendőrség az ORÖ-elnök luxus Audija miatt

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az 1,6 milliárd forintos adósságban úszó szervezet elnöke, Balogh János számára egy Audi A4 típusú gépjárművet lízingel havonta 100 ezer forintért az ÖRO. Ehhez jön még hozzá a sofőr 250 ezer forintos bére, aki egyébként nem más, mint Balogh veje.