Kétszáz foglyot és 750 kerékpárt szereztek meg a Boko Haramtól

Számos szélsőségest megöltek a kormányerők a Borno szövetségi államhoz tartozó területen - tette hozzá Usman. A katonák lopott teherautókat, 180 motorbiciklit, 750 kerékpárt, valamint háromszáz tehenet, kétszáz bárányt és 130 kecskét foglaltak le terroristáktól. A bevetés "példa nélküli sikerét" a hadsereg és a helyi lakosok ismételt együttműködésének köszönheti - fogalmazott a hadsereg szóvivője.

Néhány napja, ugyancsak Borno szövetségi államban 15 másik falut foglaltak el a kormányerők, és a szélsőségesek több mint 350 foglyát szabadították ki.

A saría, az iszlám erkölcsi és jogi előírások radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram immár hetedik éve folytat fegyveres harcot Nigéria északkeleti részén.  Tavaly év elején jelentős területeket foglalt el három északkelet-nigériai szövetségi államban, illetve támadásait kiterjesztette a szomszédos államokra is. Csád, Niger és Kamerun segítségével a nigériai hadsereg az utóbbi időben visszaszorította a lázadókat. A frakciókra töredezett csoport ezért a közelmúltban gerillahadviselésre tért át: falvakat rohant le, üzletek, piacok, buszpályaudvarok és iskolák ellen intézett támadásokat.