Kiderült az igazság a rendőrgyilkos Győrkös István és Áder János rokoni kapcsolatáról

A Fidesz médiabirodalma vért izzadva próbálja összekapcsolni az MNA-alapítót a Jobbikkal. Ha már kapcsolatot akarnak látni, mit szólnak ehhez? 

A bőnyi rendőrgyilkosság után, amely során Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója lelőtte a Nemzeti Nyomozó Iroda főnyomozóját, ismét felerősödött az a kilencvenes évek óta terjedő pletyka, hogy Áder János köztársasági elnök rokoni kapcsolatban állhat Győrkössel. Ezt erősítette meg a Hídfő Facebook-oldalán megjelent aznapi (később törölt), az eseményeket sajátos megközelítéssel leíró bejegyzés is, amely így hangzott: "Áder János köztársasági elnök rokonát fegyveres támadás érte saját otthonában". Ezután Győrkös korábbi ismerősei arról tájékoztatták az Alfahírt, hogy a jelenleg is kórházban lévő férfi a köztársasági elnök rokona, míg mások pedig arról beszéltek, hogy az MNA-vezető feleségének vezetékneve szintén Áder. Információink megerősítése érdekében két kérdéssel fordultunk a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz (KEH). 
 
Először azt szerettük volna megtudni, hogy áll-e valamilyen rokonságban Áder János az MNA vezetője, a rendőrgyilkos Győrkös Istvánnal. Erre azt a választ kaptuk, hogy
"a köztársasági elnök semmilyen rokoni kapcsolatban nem áll a nevezett személlyel".
Ezt a nyilatkozatot a KEH később eljuttatta több portálnak is, amelyeken sorban lejött az, hogy nem volt igaz, amit állítottunk. Mivel azonban eléggé biztosak voltunk abban, hogy a rokonságról szóló pletyka több, mint pletyka, így pontosítottuk a KEH-nek küldött kérdésünket, amelyre azonban emailes választ nem kaptunk, telefonon pedig azt közölte velünk a hivatal sajtóigazgatósága, hogy mivel ők úgy ítélik meg, hogy már válaszoltak a kérdésünkre, így nem fogunk tőlük újabb választ kapni. Ez ébresztette fel a gyanúnkat, hogy még mélyebben utánajárjunk a kérdésnek, és miután tucatnyi hírportál lehozta, hogy valótlanságot állítottunk a cikkünkben, szerettünk volna kézzel fogható bizonyítékot is bemutatni arra vonatkozóan, hogy van-e rokoni kapcsolat a köztársasági elnök és a Győrkös-család között.

Családfakutatás

Kutatásunk kezdetén annyit biztosan tudtunk, hogy Győrkös István feleségének Áder a vezetékneve (informátorainktól), hogy a köztársasági elnök tragikusan korán elhunyt édesapja is az Áder János nevet viselte (az internetről), valamint hogy az Áder-család Maglócáról származik. Ez utóbbi információt a Kisalföld cikkének köszönhetjük, amelyből az is kiderül egy helyi lakosnak köszönhetően, hogy "az Áder nagyapa jó kedélyű, nagyon kedves ember volt, és ha jól emlékszem, kicsivel többet mosolygott, mint az unokája". Ezekből az információkból indultunk ki, majd a következő napok kutatómunkája során bejártuk az alig száz fős Maglócát és környékét, hogy eredeti, bárki számára elérhető anyakönyvek segítségével rajzoljuk meg Győrkös feleségének és Áder Jánosnak a családfáját. A kérdés az volt, hogy a két családfa összefonódik-e valahol. Az alábbi ábrán látható minden adat hiteles forrásból, eredeti anyakönyvekből származik, amelyeknek fényképmásolata a birtokunkban van.
 
 
A két családfa tehát összeér, viszont az interneten fellelhető találgatások, és az általunk először megírt rokonsági viszony (miszerint Áder János másodunokatestvére Győrkös István) valóban nem felel meg a valóságnak. Azt viszont határozottan kiolvashatjuk az ábrából, hogy:
 - Áder János másod-nagynénje Győrkös István felesége;
 - Áder János másod-unokatestvére ifj. Győrkös István, az MNA egyik vezetője.
 
Külön nem jelöltük, de Áder János édesapjának a keresztapja egyébként Győrkös István feleségének nagybátyja, Áder János húga (szül. Áder Annamária), Pölöskei Gáborné pedig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke, aki így szintén az MNA-vezető másod-unokatestvére.

mit bizonyít mindez?

Azt akarjuk-e mondani, hogy összefüggésbe hozható a köztársasági elnök (vagy a KLIK elnöke) a rendőrgyilkossággal vagy éppen a Magyar Nemzeti Arcvonallal? Nem. Bebizonyosodott viszont, hogy a rokonságról szóló információnk nem volt légből kapott. Tény, hogy vérrokonság nincs köztük, a fiatalabbik Győrkös István és Áder János között azonban egyértelműen van.
 
Azt pedig döntse el a kedves olvasó, hogy a fenti ábrán is látható családfa alapján mondhatta-e a Köztársasági Elnöki Hivatal azt, hogy "semmilyen rokoni kapcsolat" nem áll fenn Győrkös István és a köztársasági elnök között.
 
A fentieknek persze csak akkor van hírértéke, ha annak is van, hogy:
 
 - "a 888.hu birtokába került két olyan fénykép is, melyeken jól látható, hogy a Jobbik vezetője, Vona Gábor kedélyes társaságban cseverészik a rendőrgyilkos Győrkös István fiával, aki maga is részt vett az MNA irányításában" (888)
 - "tagadhatatlan, hogy például a Betyársereg-alapító Tyirityán Zsoltot, aki Vona Gábort egy Index-interjúban a barátjának nevezte, a hungarista szervezet honlapján megjelent cikkben MNA-tagként említik" (Origo)
 - "több helyen arról is írnak, hogy kapcsolat lehet a szélsőséges csoport és a Jobbik között" (Hirado.hu)
 - "egy 2011-ben készült kép szerint a Jobbik elnöke az MNA vezetőjének fiával és egyben helyettesével ifjabb Györkös Istvánnal találkozott az iráni nagykövetségen – utalt Hollik István a napokban megjelent sajtóhírekre. Megjegyezte: egymást érik a rejtélyes és zavaros ügyek a Jobbikban" (Fidesz.hu)
 - "a már említett „Becsület napja” megemlékezések állandó szereplője az MNA mellett például az a Betyársereg, melynek vezetője, Tyirityán Zsolt jó barátságot ápol Vona Gáborral. A Betyársereg tagjai szintén folyamatos fizikai és szellemi képzésben részesülnek, ebben is rokonságot mutatva az MNA-val" (Hetek)
 - "a lebuktató kép lényegében a Jobbik és a rendőrgyilkos által irányított militáris mozgalmak összefonódásának, együttműködésének a bizonyítéka" (Ripost)
 - "a Magyar Nemzeti Arcvonal Magyarország egyik legnagyobb és legszervezettebb félkatonai szélsőjobboldali csoportja. A szervezet korábban a Jobbik pártalapítványa által is pénzelt Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal együtt vett részt egy túrán" (PestiSrácok)
 

Íme a bizonyíték: hazudott Áder, rokona Győrköséknek

Bemutatjuk azokat az anyakönyveket, amelyekből még egyértelműbbé válik, hogy az MNA-alapító, rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István felesége a köztársasági elnök másod-nagynénje, gyermekeik pedig, köztük az MNA-vezető ifj. Győrkös István, Áder János másod-unokatestvérei. A rokoni kapcsolatról megszólaltattuk Győrkös Kolost is, aki elmondta, hogy mennyire rosszul esett neki és édesanyjának az, hogy a köztársasági elnök letagadta a rokoni kapcsolatot.