Kim Dzsongun likes this: eligazítást tartottak a diákoknak, hogyan beszélgessenek spontán Orbán látogatása alatt

A miniszterelnök keddi délvidéki látogatása során Szabadkán találkozik Aleksander Vucic szerb kormányfővel, és részt vesz a Masterplast új üzemegységének felavatásán is. A VMSZ alelnökének, Bunford Tivadarnak a cége onnan lehet ismerős az Alfahír olvasóinak, hogy nagyjából egy éve írtuk meg: a 11 milliárd forintnyi előre lezsírozott magyar állami kedvezményes hitelből ők is kaptak egy szép, zsíros egymilliárdos szeletet.

Azért látszódjon, hogy élet van

Orbán Viktor ezt követően Újvidékre utazik, ahol meglátogatja a helyi magyar diákoknak otthont nyújtó Európa Kollégiumot. Ez alkalomból az intézmény fiatal lakói olyan történelmi kurzuson vehetnek részt, amely csak az igazán mázlistáknak adatik meg: időutazás keretében visszarepülhetnek a mesebeli ötvenes évekbe – vagy akár a jelenkori boldog, virágzó Észak-Koreába.

A DélHír úgy tudja: a kormányfői vizitet nem csak szigorú biztonsági intézkedések kísérik (amelyek politikai vezető esetében egyébként érthetőek is), de a magas rangú vendéget legapróbb részletekig előre megtervezett idillikus csendélet fogadja. A délvidéki hírportál szerint hétfőn este külön tájékoztatót hívtak össze, ahol a kollégisták megtudhatták kinek, mi lesz a pontos helye és szerepe másnap.

Egy csoportnak az épület előtti padokon kell beszélgetnie, másoknak a szabadtéri amfiteátrumban kell sétálniuk. A legösszetettebb feladat azoknak a lányoknak jut, akik a konyhában fognak kávét főzni, és főzni – ám enniük már tilos lesz. Közben arra is kell ügyelniük, hogy a helyiségben

"rend legyen, de azért látszódjon, hogy ott élet van"..

A DélHír információi szerint azokat a szobákat is jó előre kijelölték, és lakóikat is felkészítették, ahová Orbán spontán módon bekopogtat.

Nos, a jelek szerint a végeken minden készen áll a Kedves Vezető Miniszterelnök Úr látogatására. Örs, viiii-gyázzz! Vörös kendőt fel, és zengjük együtt, pajtások!