Kínos fiaskót szenvedtek el a szocik Tolnában

A településen megtartott időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület augusztusban feloszlatta magát. A polgármester-választásra három független jelöltet vettek nyilvántartásba: Antal Zsoltot, Gondi Klárát és Herbert Évát. A képviselő-testületi választáson pedig 17 jelölt indul: 14 független, két MSZP-s jelölt és a Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesület egy jelöltje. A vasárnapi voksoláson több mint 3300-an szavazhattak.
 
Antal Zsolt 1438, Gondi Klára 430, Herbert Éva 61 szavazatot kapott.  A 3337 választásra jogosult közül 1959-en szavaztak a három független jelöltre, 30 szavazat érvénytelen volt - mondta a település jegyzője az MTI-nek. Közlése szerint a képviselőjelöltekre leadott szavazatok összesítése még nem fejeződött be.
 
A tavaly őszi helyhatósági választáson győztes, független Antal Zsolt ellenében az MSZP Gondit támogatta, még hozzá jelentős erőforrásokat megmozgatva. 
 
Antal egy évvel ezelőtt még 32 szavazattal győzte le az addig regnáló Biczó Ernőt, aki idén már nem is indult el (lapinformációk szerint azonban Gondi győzelme esetén ő lett volna az alpolgármester). Információink szerint Antal a település gazdálkodását alig egy év alatt rendbe tette, olyannyira, hogy a napi pénzügyi gondok meg is szűntek a faluban. Az újabb választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület, illetve a polgármester nem tudtak együtt dolgozni. 
 
A történet mondhatni a szokásos: új polgármester, de a testület a réginek az embereiből áll fel. A hattagú képviselő-testület többségét adó "régiek" a Pestisrácok.hu szerint pedig mindent megtettek, hogy akadályozzák az új vezetést. Több mint harminc feljelentést intéztek a polgármester ellen, hogy távozásra bírják, ám nemhogy ítélet nem született, de meghallgatásra sem került sor - mondta Antal a lapnak.
 
A kampány során a szocialisták több lakossági fórumot is tartottak. Tóbiás József és Harangozó Tamás is többször járt a faluban, sőt, információnk szerint ma is leutaztak a településre.

Országos hírnév

A kampányt egy erőszakos esemény is beárnyékolta: a szocialisták helyi elnökét az MSZP szerint vállalkozásának telephelyén ütötték le, és szenvedett nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést, valószínűleg koponyatörést.
 
Vaskó Sándor megverése azonban nem egészen úgy történt a Pestisrácok.hu szerint, ahogyan azt a szocialisták állítják. A lap azt írta, hogy a helyiek szerint megrendezett színjátékról van szó, amellyel a helyi MSZP az utolsó gyenge próbálkozásait hajtja végre, hogy átállítsa maga mellé a szavazókat. A portál megkereste Dr. Faiz Amairit, a Tolna megyei kórház traumatológusát, aki szerint Vaskó sérülései egyáltalán nem voltak életveszélyesek.
 
Csakhogy a történet itt még nem ér véget, mivel az MSZP rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette a lapot, az újságírót és a cikkben megszólaltatott Antal Zsolt polgármestert is, a kórházban pedig vizsgálatot követel a párt, miképpen nyilatkozhatott Faiz Amairi orvos a cikkben Vaskó Sándor egészségi állapotával kapcsolatban, holott nem is a kezelőorvosa.
 
Akárhogy is lesz, a kampány véget ér, a korábban szoros győzelmet arató Antal láthatóan meggyőzte a nagyközség lakosságát, így továbbra is ő Decs polgármestere.