Hogy tiltakozzunk a tömeges molesztálások ellen?

Az ellencsapás váratott magára kicsit, de azért valaki csak levetkőzött a kölni dóm előtt.

Az egyszemélyes előadás vizuális részére senkinek sem lehet egy rossz szava, hiszen azt Milo Moiré, a polgárpukkasztónak szánt(?), meztelenkedő akcióiról elhíresült(??), svájci művész(???) és modell követte el, akinek idomait már számos alkalommal megcsodálhatta a nagyvilág, miközben a nők tárgyiasítása ellen emelt szót azzal, hogy közszemlére bocsájtotta testét. (Bocsánat, mi maradiak vagyunk, és még mindig nem értjük, hogy az ilyen cselekmények mennyiben különböznek a 18+-os magazinokban vetkőző hölgyek kitárulkozási aktusaitól, de mint mondtuk, maradiak vagyunk... - a szerk.)

A Focus Online által szokatlannak nevezett demonstráció tíz percig tartott, a pucér művésznő ennyi ideig sétálgatott a tömeges zaklatások színhelyén, a fél német média gyűrűjében. Úgy látszik, ezt valamiért már nem akaródzik elhallgatni az ottani sajtónak, ahogy azt a szilveszteri eseményekkel tették volna. A modell kezében tartott táblán a következő szöveg volt olvasható:

"Tiszteljetek minket! Nem vagyunk szabad préda, még akkor sem, ha meztelenek vagyunk!!!"

Moiré, a vélhetőleg minden bevándorló számára rendkívül elrettentő akciója után bírálta Köln főpolgármesterét, Henriette Rekert is, a politikus incidens utáni, nők számára előterjesztett "jó tanácsai" (például, hogy a jövőbeli támadások elkerülése érdekében, tartsanak minimum kartávolságot az idegenektől) miatt.

"Elfogadhatatlan, hogy a nőket tömeges önszabályozásra kényszerítik. Nem üzenhetjük azt számukra, hogy ők csináltak valamit rosszul. Tudniuk kell emelt fővel járni az életben. Éber tekintettel, de öntudatosan"

 - jelentette ki a nudista performer.

 

T. T.