Köszönjük, Fodor Gábor tanár úr! Tudta, hogy rajta múlhat Magyarország uniós tagsága?

Az európai liberálisok is úgy látják, hogy Magyarországot magára hagyták a menekültválság kezelésének ügyében.

Erre reagált a Magyar Liberális Párt (MLP), amely szerint az európai liberálisok frakciója nem is kezdeményezte Magyarország kizárását az Európai Unióból és nem is szeretné azt. Az MLP azt írta: a liberálisok szerint a menekültügyi törvények szigorítása és a honvédelmi törvény módosítása alapvetően sérti az uniós normákat.

A pártcsalád célja az, hogy a kormány vonja vissza az alapvető jogokra veszélyt jelentő intézkedéseket - olvasható a közleményben. Hozzáteszik:

"a honvédelmi törvény módosítása és közrendvédelmi feladatokkal történő felruházása olyan többletjogokkal ruházta fel a magyar haderőt, ami a szabadságjogokért küzdő liberálisok szerint veszélyt jelent az unió alapértékeire is. Ezért arra kérték fel az Európai Bizottságot, hogy az unós alapértékek érvényesülésének elve alapján vizsgálják meg az újonnan hozott magyar törvényeket."

Kitértek arra is, hogy Fodor Gábor pártelnök Guy Verhofstadt-nak, a Liberálisok és Demokraták Európai Szövetsége (ALDE) frakcióvezetőjének írt levelében jelezte, hogy maga is elutasítja a magyar kormány menekültpolitikáját, de

a szavazati jogok felfüggesztését nem támogatja.

Tehát a Lisszaboni Szerződés 7. cikkelyének alkalmazását hazánkra nézve nem támogatja, mert a szavazati jogok felfüggesztése nem lenne arányos  a kezelni kívánt problémával és első sorban nem a kormányt, hanem Magyarország egészét sújtaná. Mi több kiderült: az európai liberálisok is úgy látják, hogy Magyarországot magára hagyták a menekültválság kezelésének ügyében. A liberálisoknak nem Magyarországgal és a magyarokkal van bajuk, hanem a Fidesz törvényeivel és gyűlöletpolitikájával.

Magyarország kizárását senki sem szeretné és nem is kezdeményezte, bármit is állít Rogán Antal.

Úgy néz ki, hogy a Liberálisoknak hála maradhatunk az Európai Unió tagjai. 

Hipp. Hipp. Hurrá!