Kubatov közeledik, már Münchenben van – de ki felel majd a kopaszokért?

Az MTI csütörtökön a müncheni repülőtéren érte utol Kubatov Gábor Fidesz-alelnököt telefonon, amikor éppen az Egyesült Államokból tért vissza.

Arra a kérdésre, hogy hallotta-e, mi történt múlt hét kedden az NVI épületénél, azt válaszolta, hogy az Egyesült Államokban tartózkodva értesült a történtekről.

"A videofelvételek alapján méltatlannak ítélem meg, ami ott lezajlott"

- mondta a politikus.

"Bízom benne, hogy az érintett szervek módosítják az ide vonatkozó jogszabályokat"

- tette hozzá.

"Parlamenti képviselőként minden olyan törvénymódosítást támogatni fogok, ami ahhoz szükséges, hogy az ehhez hasonló helyzetek elkerülhetőek legyenek a jövőben"

- közölte az MTI-vel Kubatov Gábor.

A közmédia úgy látszik ennyivel megelégedett, és még véletlenül sem akart gyomorbántalmakat okozni Kubatovnak a kényesebb kérdésekkel.

Pedig, mint ismert, múlt hét kedden a fideszes pártelnök belső köréhez köthető figurák - néhány FTC-biztonsági őr közbenjárásával - megakadályozták, hogy a szocialista Nyakó István időben odaérjen a NVI dokkolóórájához.

Az esetet tovább súlyosbította, hogy a fideszes képviselőtársak nemtetszése mellett is, de az Erdősi Lászlóné által az épületbe bevitt, majd a Kubatovhoz több szállal köthető Varró Ádám által érkeztetett kérdést hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság.