Legyűrhető a rendszer - Farage az amerikai médiában beszélt a Trump-győzelemről

Farage-t két műsorban is faggatták a republikánus jelölt győzelmével kapcsolatban.

Mindkét esetben arra voltak kíváncsiak a riporterek: hogy látta előre Farage Trump győzelmét, amikor minden közvélemény-kutató elsöprő előnnyel mérte az élre Hillary Clintont?

"A közvélemény-kutatások azért tévednek, mert nem számolnak a nem szavazókkal, akik még életükben nem járultak az urnákhoz (...)"

- mondta Farage, majd hozzátette:

"Nem tudják mérni ezeket az embereket. Ha fel is hívják őket, nagy valószínűséggel elküldik őket a fenébe. Másrészt a balliberális médiatúlsúly miatt az emberek nem mernek konzervatív véleményeket hangoztatni: mondanak valamit a közvélemény-kutatónak, majd teljesen mást cselekszenek a szavazófülkében."

A Brexitről szólva közölte, hogy a brit szavazásnak ugyanez volt a tanulsága, de messzebbre is merészkedett:

"Ez volt az első tégla, ami kiesett a falból, az első igazi visszavágás a liberális rendszer ellen, ami a bankár, nagytőkés barátaival együtt uralta a világot az elmúlt néhány évtizedben."

A brit politikus szerint a kisemberek meglepetten nézik és nem értik, miként kerülhettek ezek az emberek vezető pozíciókba, és a Brexithez hasonló referendumok épp ezeknek a polgároknak adnak lehetőséget, hogy elmondják: mit gondolnak és szerintük merre menjenek a dolgok.

Követendő példaként említette Reagan és Thatcher győzelmét, kiemelve, hogy szerinte mindkét politikus "ellenforradalmi választást nyert", de nem szegte kedvüket a rájuk zúduló rágalomhadjárat és végül "jobb hellyé tették a világot".

Trumpra visszatérve hozzátette: fontos, hogy a republikánus jelölt

"olyan esélyt kínált az átlagember számára előnytelen rendszer megváltoztatására, ami csak egyszer adódik egy ember életében".

A leendő elnökkel való találkozójáról szűkszavúan beszélt, de annyit leszögezett, hogy pozitív élmény volt számára a megbeszélés, Trumpot energikusnak, inspirálónak írta le, és szerinte a milliárdos "tele van ötletekkel".

Jól kijönnek: Farage lepacsizott Trumppal

A két politikus szombaton több mint egyórás megbeszélést folytatott Trump New York-i otthonában, a Trump Tower felhőkarcolóban a republikánus elnökjelölt választási győzelméről, a Brexitről és a globális politikai helyzetről.A hírek szerint Farage felajánlotta, hogy közvetítőként segítene elsimítani a londoni kormány és az új amerikai elnök közötti esetleges feszültségeket.A találkozó után a brit politikus fotót tett közzé, amelyen Trumppal együtt szélesen mosolyog.

A brit-amerikai kapcsolatokban felajánlotta közvetítői szerepét a May-kabinet felé, elismerve, hogy a brit miniszterelnök és stábja megválasztásáig kifejezetten negatívan viszonyult Trumphoz.

A két ország jövőjét tekintve hangsúlyozta, hogy szerinte a gazdasági kapcsolatok intenzív fellendülése várható, mivel Obamával ellentétben Trump nem igyekszik a Brexit miatt büntetni Angliát, sőt elsődleges szövetségesként és üzleti partnerként tekint rá.