Rakétacsapás miatt Lemberg harmada áram nélkül maradt, két kerületben vízellátás sincs

Rakétacsapás miatt Lemberg harmada áram nélkül maradt, két kerületben vízellátás sincs

A nyugat-ukrajnai város létfontosságú objektumát érték orosz rakétacsapások.

Kedden egy létfontosságú objektumot ért orosz rakétacsapás következtében a nyugat-ukrajnai Lemberg egy része áram nélkül maradt - tolmácsolta az MTI Andrij Szadovij, a város polgármesterének közleményét.

A Reuters hírügynökség egy helyi szemtanúra hivatkozva arról adott hírt, hogy helyi idő szerint délben három robbanás volt hallható a Lvivként is ismert városban.

A polgármester saját Telegram csatornáján számolt be arról, hogy

a rakétacsapás következtében Lemberg 30 százaléka áram nélkül maradt, hozzátéve, hogy a város két kerületében a vízellátás is szünetel.

A városvezető a Twitteren is közzétett fotókat az elsötétült Lvivről, miután azt orosz rakétatámadások érték.

Az orosz rakétatámadások Lemberg térségében is megrongálták az áramellátó hálózatot. Jevhenyij Jenin ukrán belügyminiszter-helyettes szerint kedd reggel még mindig nem volt áram a régió néhány településén.

Ahogy az ismert, hétfő reggel Kijevet, az ukrán fővárost és több más nagyvárost is rakétacsapás sújtotta, így az erőteljes robbanások és detonációk révén jelentős károkat okozva az infrastruktúrában. Ezzel összefüggésben eddig mintegy húsz halálos áldozatról és több mint száz sebesültről számoltak be.