Lemondott a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselő

Információink szerint lemondott mandátumáról Gál Roland dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, aki jelenleg előzetes letartóztatását tölti emberölés gyanúja miatt.

A Fidesz-KDNP színeiben mandátumhoz jutott Gál Rolandtól már február 22-én megvonta a közgyűlés valamennyi bizottsági tagságát és egyéb tisztségét. Erre azért is volt szükség, mert Gál töltötte be például a város közbiztonságáért felelős tanácsnoki posztját is,

magyarán a gyilkosság gyanúja miatt rácsok mögött ülő képviselő volt a rendőrség és az önkormányzat közötti összekötő.

A Fideszből időközben kizárt képviselőtől nem lehetett elvenni mandátumát, arról csak saját maga mondhatott le. Ha ezt nem tette volna meg, az önkormányzati törvény szerint csak akkor szűnt volna meg képviselői helye, ha egy éven át nem jelenik meg a testületi üléseken.

Mivel azonban az Alfahír információi szerint Gál Roland lemondott, így Dunaújváros 4. számú választókerületében előrehozott választásokat kell majd tartani.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság még február 11-én közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. Két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett; Sz. J. és G. R. ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Utóbbiról kiderült, ő Gál Roland fideszes önkormányzati képviselő. Február 14-én egy harmadik férfit is őrizetbe vettek, ő is előzetes letartóztatásban van - ő információink szerint a képviselő apósa, aki korábban már ült emberölésért.

Helybéli lakosoktól úgy tudjuk, az egy kerti pincében elrejtett, majd építési törmelékkel elfedett és lebetonozott holttestet egy olyan ingatlan területén találták meg, ahol a képviselő nagymamája él. Az Alfahírnek a helyszínen életvitelszerűen tartózkodó asszony nem kívánt nyilatkozni.