Lemondott címeiről a világ első cigány nehézsúlyú világbajnok ökölvívója

A 28 éves, 206 centi magas, 112 kilós testtömegű ír sportoló úgy érezte, ez az egyetlen helyes lépés, és azért döntött így, hogy a felépülésére tudjon koncentrálni. Fury szerint az szolgálja a boksz érdekeit, ha a világbajnoki címek aktívak maradnak, ő pedig hagyja, hogy mások küzdjenek meg a gazdátlanná vált övekért.

"A ringben nyertem el ezeket a címeket, és azt hiszem, ott is kéne elveszniük, de jelenleg képtelen vagyok megvédeni őket, így azt a nehéz döntést hoztam, hogy hivatalosan lemondok nagybecsű világbajnoki címeimről .A legjobbakat kívánom a versenytársaknak, én pedig nekivágok egy újabb nagy erőpróbának, amelyben - csakúgy mint Klicsko ellen - tudom, hogy győzedelmeskedni fogok"

- utalt arra, hogy mániás depressziója miatt fordult az alkoholhoz és a kokainhoz, ám ennek véget vetne.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=AC_QrHlHFAg]

Guy Ritchie legendás Blöff című klasszikusából egy részlet - Tyson Fury a film bemutatásakor mindössze 12 éves volt.

Az ír vándorcigány család gyermekeként a Blöff című filmben is bemutatott puszta kezes bokszban edződött Fury, akinek viszont apja, John Gipsy Fury is kipróbálhatta magát a profik között (13 meccs jutott neki). Jellemző az apa sportág iránti szeretetére, hogy az 1988-ban született fiát az akkor regnáló világbajnokról, azóta legendává váló Mike Tysonról nevezte el.

Tyson Fury a ringben veretlen (25 győzelem, 18 KO), igaz a novemberi meccs óta nem lépett szorítóba.